Uitgeest

Politienieuws: meerdere inbraken en politie bedankt melder met bloemetje

  Politie

Op dinsdag 10 april werd er 's nachts ingebroken in een woning te Akersloot. De daders werden op heterdaad betrapt en vluchtten weg met hun auto. Op de Geesterweg in Uitgeest slaagden zij erin om een wegblokkade van de politie te omzeilen, waarna een achtervolging plaatsvond. De daders reden met hun auto wijk "de Koog"  in, waarbij ze door een aantal plantsoenen reden en de nodige risico's namen om weg te komen. Op de Kemphaanstraat lieten zij hun voertuig achter, waarna ze te voet allebei in een verschillende richting wegvluchtten. Een van de daders wist te ontkomen. De andere dader begaf zich in een woning aan de Hornevenstraat alwaar hij een fiets probeerde te stelen vanuit de garage van de woning. De bewoners werden echter wakker en zagen de man in hun woning, waarna de man opnieuw probeerde te ontkomen. Hij kon echter door reeds gearriveerde politieagenten ter plaatse worden aangehouden. De man betrof een 45-jarige inwoner uit Heemskerk. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex te Haarlem.

Op maandag 9 april is er een bromfiets gestolen vanaf het Stationsplein, dit gebeurde tussen 7:30 en 22:30 uur. De bromfiets stond op slot, het merk is AGM type SP, kleur blauw, kenteken DFS67J.

In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 april, heeft men ingebroken in een bedrijf aan de Molenwerf te Uitgeest. Men heeft met behulp van gereedschap een gat geknipt aan de zijkant van de loodswand. Vervolgens is men in het bedrijf geweest en heeft men uit het bedrijf diverse goederen weggenomen waaronder stroomkabels, meetapparatuur en elektronisch gereedschap.

Op vrijdag 13 april werden er tussen 19:30 en 21:30 uur drie auto's opengebroken. De auto's stonden geparkeerd op het grote parkeerterrein langs de Westerwerf. Men vernielde van alle auto's een ruit. Uit een van de auto's nam men een laptop weg. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met 0900-8844.

Op maandag 16 april heeft agent Pim van der Maas een alerte getuige èn melder van een woninginbraak in Akersloot bedankt met een bloemetje. Dankzij de melding zitten er nu 3 verdachten vast, aldus Pim van der Maas op Twitter.

Meer berichten