Afbeelding

Politienieuws: meerdere inbraken en politie bedankt melder met bloemetje

Politie Uitgeest

Op dinsdag 10 april werd er 's nachts ingebroken in een woning te Akersloot. De daders werden op heterdaad betrapt en vluchtten weg met hun auto. Op de Geesterweg in Uitgeest slaagden zij erin om een wegblokkade van de politie te omzeilen, waarna een achtervolging plaatsvond. De daders reden met hun auto wijk "de Koog"  in, waarbij ze door een aantal plantsoenen reden en de nodige risico's namen om weg te komen. Op de Kemphaanstraat lieten zij hun voertuig achter, waarna ze te voet allebei in een verschillende richting wegvluchtten. Een van de daders wist te ontkomen. De andere dader begaf zich in een woning aan de Hornevenstraat alwaar hij een fiets probeerde te stelen vanuit de garage van de woning. De bewoners werden echter wakker en zagen de man in hun woning, waarna de man opnieuw probeerde te ontkomen. Hij kon echter door reeds gearriveerde politieagenten ter plaatse worden aangehouden. De man betrof een 45-jarige inwoner uit Heemskerk. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex te Haarlem.

Op maandag 9 april is er een bromfiets gestolen vanaf het Stationsplein, dit gebeurde tussen 7:30 en 22:30 uur. De bromfiets stond op slot, het merk is AGM type SP, kleur blauw, kenteken DFS67J.

In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 april, heeft men ingebroken in een bedrijf aan de Molenwerf te Uitgeest. Men heeft met behulp van gereedschap een gat geknipt aan de zijkant van de loodswand. Vervolgens is men in het bedrijf geweest en heeft men uit het bedrijf diverse goederen weggenomen waaronder stroomkabels, meetapparatuur en elektronisch gereedschap.

Op vrijdag 13 april werden er tussen 19:30 en 21:30 uur drie auto's opengebroken. De auto's stonden geparkeerd op het grote parkeerterrein langs de Westerwerf. Men vernielde van alle auto's een ruit. Uit een van de auto's nam men een laptop weg. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met 0900-8844.

Op maandag 16 april heeft agent Pim van der Maas een alerte getuige èn melder van een woninginbraak in Akersloot bedankt met een bloemetje. Dankzij de melding zitten er nu 3 verdachten vast, aldus Pim van der Maas op Twitter.

Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 2 uur geleden
Stolpersteine / Struikelstenen worden ook in Uitgeest geplaatst.
Plaatsing 'stolpersteine' (struikelstenen) in Uitgeest 4 uur geleden
Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 22 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 19 apr, 12:00
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 19 apr, 10:00
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Digitale krant