Uitgeest

Scooterdief aangehouden en aanrijdingen

  Politie

Naar aanleiding van een tip van een inwoner van Uitgeest, dat er zich op zaterdag 7 april 2018 omstreeks 03.00 uur een man zich verdacht ophield bij een scooter nabij de gemeentewerf aan de Molenwerf te Uitgeest, werd op de Geesterweg een 26-jarige man aangehouden.

De man was gevolgd door de tipgever en werd op zijn aanwijzen gecontroleerd door de politie. Uit de controle bleek dat de man reed op een scooter die als gestolen stond gesignaleerd en tevens voorzien was van een valse kentekenplaat. Tevens had de man goederen van geen waarde bij zich, die hij mogelijk had weggenomen vanaf de gemeentewerf.

Aanrijding met letsel.
Op donderdag 5 april vond er een aanrijding plaats tussen een motorrijdster en vier personenauto's. Een 54 jarige vrouw kreeg motorrijles op de Westerwerf en wilde tussen geparkeerd staande auto's doorrijden. Dit ging echter niet goed, waarna zij met haar motorfiets in aanraking kwam met de geparkeerd staande auto's. Ten gevolge van het ongeval bekwam de vrouw vermoedelijk een dubbele bovenbeenbreuk.

Aanrijdingen op de Provincialeweg N203 te Uitgeest.
Op zaterdag 7 april 2018 ontstonden er twee aanrijdingen op de Provincialeweg N203.
De eerste vond plaats omstreeks 14.27 uur nabij de oprit naar de Rijksweg A9 in de richting van Uitgeest. Bij de kruising van de N203 en de oprit naar de Rijksweg A9 stonden er personenauto's te wachten voor het rode licht. Dit werd te laat opgemerkt door een achterop komende automobilist, die vervolgens met zijn auto tegen de achterste auto reed. Achter hem reden er nog 2 auto's te snel en die konden ook niet op tijd stoppen. Een behoorlijke kop/staart aanrijding ontstond en er raakten 5 auto's beschadigd, waarvan er drie moesten worden afgesleept. Gelukkig vielen er geen gewonden.

De tweede aanrijding vond plaats omstreeks 17.51 uur op de kruising van de N203 met de Geesterweg. Komende vanuit de richting Limmen en gaande in de richting van Krommenie reed een personenauto over de Provincialeweg N203 en moest stoppen voor het rode verkeerslicht. Terwijl hij stilstond kwam er van achter een personenauto aanrijden,  waarvan degene die de auto bestuurde volgens de stilstaande bestuurder een telefoon vasthield. Kennelijk lette deze bestuurder niet goed op, want een kop staart aanrijding was het gevolg. Ook hier werd een voertuig afgesleept en waren er geen gewonden.

Tevens werden er weer snelheidscontroles gehouden op de Provincialeweg N203, waarbij 78 bestuurders de snelheid overtraden. Gezien bovenstaande aanrijdingen zullen deze controles blijven worden uitgevoerd.

Parkeren op de Kuil/Zienlaan.
Zoals eerder vermeld heeft de gemeente extra borden en voorzieningen aangebracht om het fout parkeren tegen te gaan op de Zienlaan en de Kuil. Afgelopen weekend is er door de politie extra inzet op gepleegd. Er werden 5 overtredingen geconstateerd. De eigenaren van die auto's hebben dan ook een bekeuring gekregen.

Bron: De Politie

Meer berichten