Afbeelding

Politieberichten van de afgelopen week

Politie Uitgeest

Op maandag 5 februari omstreeks 14.30 uur werd er door een 30 à 35 jarige man, keurig gekleed, Hollands uiterlijk lang, ongeveer 1.80 cm, kort geknipt blond haar, slank postuur,  lichte kleding aangebeld bij oudere mensen op het Scillapad. De man vroeg  direct aan de bewoonster die de voordeur opende of zij eigenaresse was van de woning. Hierop vroeg de vrouw aan haar man om bij haar te komen. De man vertelde vervolgens nadat men had aangegeven dat het inderdaad een eigen woning was, dat de gemeente binnen 2 jaar zou stoppen met de verzorging van de riolering en dat zij zelf voor de kosten zouden gaan opdraaien. Hij vroeg of hij mocht binnen komen om te kijken hoe de riolering in de woning was aangelegd. Hierop werd naar zijn legitimatie gevraagd, waarop hij de benen nam. Duidelijk een babbeltruc om binnen te komen.

Op zaterdag 10 februari 2018 omstreeks 01.24 uur werd er door een getuige gezien dat er zich twee mannen met een getint uiterlijk zich verdacht ophielden voor de woningen op de Melksuiker te Uitgeest. Toen deze getuige zich vervolgens naar buiten begaf en een van die mannen wilde aanspreken holde deze weg in de richting van het station. De andere man had zich inmiddels verstopt achter een geparkeerd staande auto. Kort hierop werd er ontdekt dat er in het cilinderslot van een van de woningen waar de getuige de mannen had zien lopen een schroef was gedraaid. Dit is een veelgebruikte methode om de cilinder te verwijderen.

Het was hier duidelijk dat het om een poging tot een woninginbraak ging. Door de oplettende getuige is dit verhinderd. Een nader onderzoek wordt gedaan.

Op zondag 11 februari omstreeks 07.57 uur werd er door de politie geassisteerd op de Dokter Brugmanstraat. Aldaar werd een 87 jarige vrouw hulpeloos in de woning aangetroffen. Ze kon de voordeur niet zelfstandig openen en had behoefte aan hulp. Door de politie is vervolgens een raampje ingeslagen, waarna men binnen kon komen en de hulpverlening kon plaats vinden. De bejaarde vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: politie Uitgeest

http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 1 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 15 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 20 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 23 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas gisteren
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Digitale krant