Uitgeest

Politieberichten van de afgelopen week

  Politie

Op maandag 5 februari omstreeks 14.30 uur werd er door een 30 à 35 jarige man, keurig gekleed, Hollands uiterlijk lang, ongeveer 1.80 cm, kort geknipt blond haar, slank postuur,  lichte kleding aangebeld bij oudere mensen op het Scillapad. De man vroeg  direct aan de bewoonster die de voordeur opende of zij eigenaresse was van de woning. Hierop vroeg de vrouw aan haar man om bij haar te komen. De man vertelde vervolgens nadat men had aangegeven dat het inderdaad een eigen woning was, dat de gemeente binnen 2 jaar zou stoppen met de verzorging van de riolering en dat zij zelf voor de kosten zouden gaan opdraaien. Hij vroeg of hij mocht binnen komen om te kijken hoe de riolering in de woning was aangelegd. Hierop werd naar zijn legitimatie gevraagd, waarop hij de benen nam. Duidelijk een babbeltruc om binnen te komen.

Op zaterdag 10 februari 2018 omstreeks 01.24 uur werd er door een getuige gezien dat er zich twee mannen met een getint uiterlijk zich verdacht ophielden voor de woningen op de Melksuiker te Uitgeest. Toen deze getuige zich vervolgens naar buiten begaf en een van die mannen wilde aanspreken holde deze weg in de richting van het station. De andere man had zich inmiddels verstopt achter een geparkeerd staande auto. Kort hierop werd er ontdekt dat er in het cilinderslot van een van de woningen waar de getuige de mannen had zien lopen een schroef was gedraaid. Dit is een veelgebruikte methode om de cilinder te verwijderen.

Het was hier duidelijk dat het om een poging tot een woninginbraak ging. Door de oplettende getuige is dit verhinderd. Een nader onderzoek wordt gedaan.

Op zondag 11 februari omstreeks 07.57 uur werd er door de politie geassisteerd op de Dokter Brugmanstraat. Aldaar werd een 87 jarige vrouw hulpeloos in de woning aangetroffen. Ze kon de voordeur niet zelfstandig openen en had behoefte aan hulp. Door de politie is vervolgens een raampje ingeslagen, waarna men binnen kon komen en de hulpverlening kon plaats vinden. De bejaarde vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: politie Uitgeest

Meer berichten