Foto:
Uitgeest

Rijbewijs drankrijder ingevorderd, winkeldief jaar lang toegang supermarkt ontzegd

  Politie

Dit zijn de politieberichten van afgelopen week:

Drankrijder tegen verkeerspaal
Op zondagochtend 19 november rond 06.15 uur raakte de bestuurder van een auto de controle over zijn voertuig kwijt. Dit gebeurde bij de t-kruising A9 met de Provincialeweg in Uitgeest. De bestuurder wilde rechtsaf slaan. Hierbij raakte hij de macht over het stuur kwijt en reed frontaal tegen de paal van het verkeerslicht aan. Door de aanrijding brak een voorwiel af. De auto werd afgevoerd door een bergingsbedrijf. De bestuurder verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap. Uitslag ademanalyse: 850 ugl (bijna vier keer teveel). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Winkeldief
Op donderdagmiddag 23 november rond 16.15 uur vond er een winkeldiefstal plaats in een supermarkt aan de Melis Stokelaan. Er werd een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij bleek levensmiddelen ter waarde van elf euro te hebben ontvreemd. De winkeldief kreeg een winkelverbod (voor alle filialen) uitgereikt voor de duur van een jaar.

Snelheidscontrole
Vrijdag 24 november  werd er op snelheid gecontroleerd op de Provincialeweg (80 km) bij uitgeest. Aantal passanten: 4155. Overtredingen: 61. Hoogste snelheid 109 kilometer per uur.

Meer berichten