Uitgeest

De politieberichten van afgelopen week

  Politie

Bekeuringen
Op 13, 14 en 16 november werd gecontroleerd op het buiten de vakken parkeren op het Stationsplein.
In het totaal werden 27 bekeuringen uitgeschreven.
Negen fietsers kregen een bekeuring doordat zij geen verlichting voerden. Deze controle werd uitgevoerd bij de Zientunnel op 16 november tussen 7.15 en 8.00 uur.

Overval
Op 14 november rond 12.00 uur vond een overval plaats op een bedrijf aan de Westerwerf. Twee volledig gemaskerde personen kwamen het winkelgedeelte van het bedrijf binnen. Zij waren gewapend met in ieder geval een vuurwapen. Een aantal medewerkers vluchtten een andere ruimte in en sloten de deur af. De daders probeerden tevergeefs de deur in te trappen en bedreigden de andere medewerkers met het vuurwapen. Vervolgens deden zij een greep in de kassa en namen tevens een aantal tablets/telefoons weg. Hierna renden zij weg en stapten in een gereedstaande vluchtauto. Via de Geesterweg, reden zij de A9 richting Haarlem op. Een onderzoek wordt ingesteld.

Ongevallen
Tijdens een gymles op 15 november in sporthal de Meet ging een leerling in het net van een doel hangen. Hierdoor kantelde het doel en kreeg de jongen het ijzeren gedeelte op zijn hoofd. Hij raakte even buiten kennis en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Vermoedelijk letsel: een hersenschudding.

Op 17 november om 8.15 uur sloeg de bestuurder van een personenauto linksaf vanaf de Benesserlaan naar de Plevierstraat. Hij zag hierbij een fietser die uit tegengestelde richting naderde over het hoofd, waardoor een aanrijding volgde. De fietser bekwam letsel aan het gezicht/gebit en pols en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Op 18 november om 13.50 uur was een vrouw aan de Lagendijk tussen de wal en een schip gevallen. Zij was op een betonnen rand terecht gekomen en niet aanspreekbaar. Zij werd op de kade getild en is in zorgwekkende toestand per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet duidelijk hoe zij ten val is gekomen.

Snelheidscontrole
Op 17 november werd er snelheidscontrole op Geesterweg gehouden waarbij 678 passanten werden gemeten. Er waren 37 overtredingen, waarbij de hoogste snelheid 74 km per uur was.

Inbraak
Het inbraakalarm van een woning aan de Kastanjestraat ging af op 18 november om 21.00 uur. De bewoners waren afwezig. Tevergeefs werd getracht de achterdeur te forceren.

Meer berichten