Foto:
Uitgeest

Een inbraak, een puinhoop op het Stationsplein en diverse aanrijdingen met letsel

  Politie

Dit zijn de politieberichten van afgelopen week...

Inbraak woning

Aan de Koppesvenstraat te Uitgeest vond tussen maandag 30 oktober en donderdag 2 november een woning inbraak plaats. Men heeft rond 9.00 uur aan de achterzijde van de woning een deur opengebroken. De hele woning is doorzocht waarbij diverse goederen zijn weggenomen.

Het is opvallend dat de laatste tijd veel woninginbraken plaats vinden waarbij men uit de voor- of achterdeur een schroef in de cilinder boort en vervolgens het cilinderslot eruit trekt. Men doet er dan ook goed aan om een cilinderslot te kopen waarin zich een harde kern bevindt en waarin men geen schroef kan boren.

Aanrijding met letsel Rijksweg A9

Op woensdag 1 november 2017 omstreeks 07.43 uur vond er op het weggedeelte van de Rijksweg A9 gelegen tussen de N203 en motel Akersloot in de richting van Alkmaar een aanrijding plaats waarbij maar liefst 11 voertuigen betrokken waren.

De hulpdiensten waren in grote getale aanwezig. Er werden twee gewonde personen door de ambulancedienst vervoerd met onbekend nekletsel. Verder werden er diverse personenauto's en een bestelbus door de sleepdienst weg getakeld. Vermoedelijke oorzaak: onjuist invoegen, waardoor auto's naar links en rechts moesten uitwijken en afremmen, waardoor tenslotte een aantal auto's met elkaar in aanraking kwamen. Aan de andere zijde van de rijbaan ontstond er een kijkfile waarin óók een kleine kop/staart aanrijding plaatsvond doordat men niet vooruit keek, maar opzij. Dit veroorzaakte nog meer verkeersoverlast waardoor er een file ontstond van zo'n 8 kilometer lang.

Aanrijding met letsel Prinses Beatrixlaan/Geesterweg 

Ten gevolge van bovengenoemde aanrijding ontstond er rond 7.59 uur een grote drukte op de Geesterweg.  Op de kruising Geesterweg/Prinses Beatrixlaan werd het uitzicht belemmerd door de lange rij auto's op de Geesterweg. Toen een bestuurster vanaf de Prinses Beatrixlaan rechtdoor de Geesterweg overstak om haar weg in de richting van het dorp te vervolgen, zag zij een voor haar van links komende fietser (jongen 13 jaar oud) over het hoofd en reed deze in de flank aan. De auto kwam tegen het rechterbeen van de fietser en deze viel op het wegdek. De jongen is ter plaatse behandeld door de ambulancedienst en is door de politie thuis gebracht.

Puinhoop Stationsplein

Op het Stationsplein ontstond er zaterdagmiddag 4 november omstreeks 14.30 uur  weer een verkeersdrukte doordat de treinen niet reden en de autobussen aan de Stationsplein-zijde werden geparkeerd in plaats van aan de Anna van Renesselaan. Gevolg was dat er vele autobestuurders hun auto parkeerden waar dit niet is toegestaan. Eén auto werd weggesleept omdat deze op de keerlus voor de lijnbussen stond en enkele andere personenauto's werden bekeurd. Ook ontstond er een verkeersconflict tussen bestuurders omdat één van de bestuurders de ander er niet tussen liet.

De komende tijd zal er weer de nodige aandacht worden besteed aan het foutief parkeren op of rond het station Uitgeest. Dat geldt zowel voor de auto's als voor de brom- snor-  en overige fietsen. Fietsen onderaan de trap geparkeerd worden verwijderd. Tevens lopen dezelfde voertuigen ook de kans om verwijderd te worden als ze geparkeerd worden op de geribbelde strook die als looplijn voor slechtziende en blinde personen is gelegd.

Meer berichten