Afbeelding

Dode bij schietpartij hotel Akersloot

Politie Akersloot

Akersloot – Een schietpartij bij het Van der Valk hotel in Akersloot heeft maandag 17 juli rond 13.40 uur het leven gekost aan zeker één persoon. Een verdachte van het incident heeft zich gemeld bij het politiebureau in Zaandijk. Het terrein rondom het hotel is voorlopig afgezet met linten. Er zijn veel politiewagens op het terrein. Volgens een getuige vloog er ook een politiehelikopter rondom het hotel. Er was ook een traumahelikopter uitgerukt, maar die is niet geland.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat zowel het slachtoffer als de verdachte een man is. De politie doet forensisch onderzoek bij het hotel. Alle mensen die het hotel uit willen, moeten hun gegevens achterlaten bij de politie.

UPDATE: De politie laat maandagavond weten dat de identiteit van het slachtoffer vast staat. Het gaat om een 47-jarige man uit Zandvoort. Het slachtoffer zou Hennie Schipper zijn, een goudhandelaar uit Zandvoort. Mogelijk zou hij een schuld willen innen maar had er niet op gerekend dat de 49-jarige man gewapend was. Een derde man is nog voortvluchtig.

Bron: NH Nieuws