Kom langs de mooiste plekjes van onze omgeving! Hollandser wordt het niet...
Kom langs de mooiste plekjes van onze omgeving! Hollandser wordt het niet... Foto: aangeleverd

Inschrijving lenteklassieker Ronde van Noord-Holland geopend

Nieuws

Zaterdag 20 april 2024 staat de 50e editie van de Ronde van Noord-Holland, ook wel bekend als dé lenteklassieker, op de wieleragenda. Tijdens een van de oudste toertochten van Le Champion kunnen fietsers de allermooiste plekjes van de provincie als een bloemenkrans aan elkaar rijgen. Deelnemers kunnen kiezen voor 85, 110 of 160 km langs bloeiende bollenbedden, groene polders en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes. Inschrijven is mogelijk via www.rondevannoordholland.nlRuime routekeuze
Meedoen betekent fietsen langs velden vol vrolijk gekleurde voorjaarsbloemen, historische molens, groene weilanden en fraaie dorpjes. Alsof je in een schilderij van een Hollandse meester rondtrapt. Voor zowel de rustige recreant als recreatieve racefietsers zijn er drie afstanden van 85, 110 of 160 km. Alle drie de afstanden passeren de startlocaties Alkmaar, Hoorn en Purmerend.

De 160 km loodst je onder meer langs de Noordzeekust bij Petten, Kolhorn en Medemblik. Volg je de 110 km, dan passeer je plaatsen als Oostzaan, Heemskerk en Egmond aan den Hoef. Kies voor de 85 km en geniet van schilderachtige dorpjes als Spijkerboor, West-Grafdijk en Zuidschermer. Hollandser (en mooier) wordt het niet.

Fietsers komen onderweg voldoende stempelposten tegen om even af te stappen en een frisse versnapering te pakken. De bloeiende tulpenvelden en uitgestrekte groene polders daarbij opgeteld zorgen voor de lenteklassieker die je als racefietser niet wilt missen. 

Startlocaties verspreid door Noord-Holland
Fietsers kunnen hun Ronde van Noord-Holland starten vanuit Alkmaar, Hoorn of Purmerend. Hierdoor is er altijd een startlocatie in de buurt en verspreiden de duizenden deelnemers zich door heel Noord-Holland. Starten vanuit Alkmaar en Hoorn is een unieke belevenis: fietsen over het beton van de ijsbaan. Starten en finishen in Purmerend staat garant voor gezelligheid. Op de Koemarkt, een sfeervol plein in het hart van de stad, zijn voldoende terrasjes om te proosten op de behaalde prestatie.

Op de fiets voor de Hartstichting
De Hartstichting is het officiële goede doel van de Ronde van Noord-Holland. Nederland telt op dit moment 1,7 miljoen mensen met een hart- of vaataandoening. Doen we niets, dan groeit dit aantal binnen acht jaar tot tenminste 2,6 miljoen. Deze ontwikkeling moet stoppen. Daarom blijft de Hartstichting investeren in onderzoek, willen ze Nederland hartgezonder maken en de nadruk leggen op preventie. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen of een eigen actiepagina aanmaken.

Inschrijven
De reguliere inschrijving is geopend tot en met 8 april 2023. Inschrijven is mogelijk via www.rondevannoordholland.nl.

De Mooiste Vis.
Onderwateravontuur bij LeesLokaal 1 uur geleden
Gezellig samen Sakkie'z maken. Help je ook mee?
SAKKIE'z voor je boodschappen, lekker duurzaam! 3 uur geleden
GreenBiz IJmond, bedrijf Bennex en het Nova College gaan in Uitgeest-Noord van start met een uniek project om de netwerkcongestie te verminderen.
JTF subsidie voor Energiehub Uitgeest-Noord 23 uur geleden
Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot.
Oer-IJ ommetje Akersloot 28 mei, 10:00 1
HSV- FC Uitgeest
FC Uitgeest wint voor de 2e maal van de kampioen HSV 27 mei, 12:53
Situatie op de Provincialeweg tijdens de ochtendspits...
Aanrijding Provincialeweg N203 27 mei, 12:25 4
Koningin Máxima reikt het Gouden Appeltje uit aan een van de prijswinnaars.
Publiek kan stemmen op kanshebbers Appeltje van Oranje 2024 26 mei, 16:00
Afbeelding
Vernieuw uw paspoort en identiteitskaart op tijd 26 mei, 12:00
Directeur Krista Walter van KennemerWonen (3e v. links) en wethouders wonen en klimaat van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.
Gemeenten en Kennemer Wonen ondertekenen convenant voor Toekomstbestendige Woningbouw 26 mei, 10:00
Afbeelding
Zomerexpositie Kop van WaZ 26 mei, 10:00
Samen sterker voor sport en bewegen.
Netwerkbijeenkomst Sportakkoord Uitgeest: samen sterker voor sport en bewegen 25 mei, 12:00
Fort K'IJK.
Zomerse rondleidingen door het Fort bij Krommeniedijk 25 mei, 10:00
Digitale krant