Santiago Eggers (l) met zijn rechterhand Nicolás.
Santiago Eggers (l) met zijn rechterhand Nicolás. Foto: Vincent Bloothoofd

La Pasta Fresca: beleef culinair Argentinië in het hart van Uitgeest

Nieuws Bedrijf Belicht

La Pasta Fresca

Hogeweg 107

1911 GD Uitgeest

06-46816958

www.lapastafresca.nl

boekinglapastafrescas@yahoo.com

Insta/Fb: lapastafresca

Openingstijden woensdag t/m zondag vanaf 17.00 uur

Zelfgebakken brood, Argentijnse ribeye van de houtskoolgrill en huisgemaakte ravioli’s: zomaar een paar unieke highlights van de zorgvuldig samengestelde menukaart van La Pasta Fresca. Waar in de buurt vind je een Argentijns restaurant waar zo authentiek wordt gekookt? En als je na het diner het huisgemaakte dulce de leche-ijs proeft zou je willen dat de smaak hiervan voor altijd in je mond blijft. Deze culinaire reis door Argentinië wordt vol passie begeleid door eigenaar Santiago en zijn team. 

Anekdotes
Op 7 oktober opende La Pasta Fresca zijn deuren na twee maanden verbouwen, verfrissen, eten proeven, het menu samenstellen, wijnen uitkiezen en finetunen. Gastheer Santiago liet geen kans onbenut om Argentinië naar Uitgeest te halen: zelfs de Argentijnse ober kwam speciaal naar Nederland. Hij wijst op een van de vrolijke schilderijen aan de muur: “Dat is Astor Piazzolla, de wereldberoemde Argentijnse bandoneonspeler. Zijn nummer ‘Adios Nonino’ werd gespeeld tijdens de huwelijksplechtigheid van koning Willem-Alexander en Máxima door Carel Kraayenhof.” Santiago zit vol anekdotes over zijn geliefde Argentinië die hij graag deelt.

Een grote familie
Ruim dertig jaar werkt de uit Argentinië afkomstige Santiago in Argentijnse restaurants. De laatste jaren was hij uitbater van het beste Argentijnse restaurant in Amsterdam. Het was niet alleen een restaurant maar ook een ontmoetingsplek waar Argentijnen en Nederlanders samenkwamen: een ‘cantina’. Gasten kwamen niet alleen voor het eten maar ook voor Santiago. “Het voelde als een grote familie maar ik miste uiteindelijk mijn eigen familie om me heen, dus ik besloot te stoppen en ging in een andere branche werken”, vertelt hij. De verslaggever valt bijna van haar stoel van verbazing over deze stap van de bevlogen gastheer.

Horecahart
Zijn horecahart bleef natuurlijk kloppen en toen hij het pand op de Hogeweg in het vizier kreeg terwijl hij net vijf dagen in Argentinië zat, waar hij tweeënhalve maand zou blijven, besloot hij te bellen. Zijn verdere reis stond in het teken van zijn nieuwe restaurant. De saaie kleuren op de muur werden omgetoverd in Argentijns blauw met fris wit, de zelfgebouwde houtskoolgrill die hij had bewaard verhuisde naar Uitgeest en de pastamachine werd opnieuw aangezwengeld. Santiago was weer thuis.

Santiagottis
Rest ons de vraag wat de link is tussen Argentinië en de huisgemaakte ravioli die hij in drie smaken aanbiedt, namelijk met een vulling van rundvlees, de spinazie- en ricottavariant en de zelfbenoemde ‘Santiogottis’, die volledig bestaan uit groentes zoals broccoli, courgette en wortel. “Niet iedereen weet dat 40% van de Argentijnse bevolking een Italiaanse achtergrond heeft dankzij de tweede immigratiegolf aan het einde van de 19e eeuw. Op iedere hoek van de straat in Buenos Aires vind je Italiaanse winkels die verse pasta maken”, glimlacht hij.

Voor de beste Argentijnse beleving
Bij La Pasta Fresca is het op woensdag ‘pastadag’ en aangezien deze vers wordt gedraaid, worden gasten uitgenodigd tot 13.00 uur te reserveren en aan te geven welke pasta met welke saus ze willen eten. Op donderdag is het overigens tijd voor een lekker stuk Argentijns vlees van 250/300 gram, ook hiervoor kun je tot 13.00 uur aangeven dat je komt eten. Natuurlijk kan je ook à la carte komen eten. Alles gaat om de beste Argentijnse beleving bij La Pasta Fresca.

Santiago Eggers (l) met zijn rechterhand Nicolás.
Afbeelding
NL-Alert. Dit zijn de drie dingen die je moet doen 5 minuten geleden
Afbeelding
Commissie Samenlevingszaken, Algemene Zaken en Financiën (SAZ) 1 dec., 15:00
Afbeelding
Ontmoetingsgroep Slechthorenden 1 dec., 10:00
Afbeelding
Rommelmarkt in Buurtcentrum de Schuilhoek 30 nov., 16:00
Afbeelding
Provincialeweg Castricum-Uitgeest afgesloten 30 nov., 12:00
Afbeelding
Toeslagen 2024 30 nov., 10:45
Afbeelding
Over medische mythes 26 nov., 10:00
Afbeelding
Burgemeester Sebastiaan Nieuwland vertelt... 25 nov., 12:00
Afbeelding
Wetenschappelijke archeologische kennis over eerste 1000 jaar van Noord-Holland bijeengebracht in 'Noord-Holland in het eerste millennium' 25 nov., 12:00
Afbeelding
Aankondiging bomenkap in Uitgeest 25 nov., 10:00
Afbeelding
Feestelijke opening Kerstdorp van Ron de Boer 24 nov., 16:30
Afbeelding
Rotonde opengesteld voor alle verkeer 23 nov., 16:45
Digitale krant