Rachel van Oevelen
Rachel van Oevelen Foto: Anita Webbe

Vrijwilliger in beeld: Rachel van Oevelen (22)

Human Interest Uitgeest

Elke maand laat het Vrijwilligers Informatie Punt een vrijwilliger actief in Uitgeest aan het woord. Deze maand zijn ze in gesprek met Rachel van Oevelen (22).

Niets te doen in Uitgeest? Daar is Rachel het niet mee eens. Sinds kort sloot zij zich aan bij 'Young Leaders'. Een pedagogisch activeringsprogramma voor jongeren, bestaande uit een trainingsdeel en een activiteitendeel dat wordt ondersteund vanuit het jongerenwerk. Deze groep van vijf jongeren organiseert tijdens 'OVER en UITgeest' een Culinaire Markt, bedoeld om mensen met verschillende culturen, jong en oud samen te brengen.

"Er komt veel bij kijken," aldus Rachel. "Aan alles moet gedacht worden: vergunningen regelen, bedrijven, verenigingen en stichtingen benaderen om mee te doen (als sponsor of om zichzelf te promoten), tot aan de veiligheid. Kortom een heel draaiboek. Ik vind het een leuke uitdaging om zo'n evenement neer te zetten. Ik leer graag nieuwe dingen, bovendien vind ik het contact met mensen belangrijk en zeker om culturen en generaties bij elkaar te brengen, zodat zij elkaar in een positiever daglicht gaan zien." Als een van de Young Leaders promoot Rachel graag de vele faciliteiten die Uitgeest te bieden heeft, zoals bijvoorbeeld Dorpshuis de Zwaan en jongerencentrum Zienhouse. "Er is meer te doen in Uitgeest dan je in eerste instantie denkt!"

Tijdens OVER & UITgeest op 7 september zullen er diverse kramen staan waar organisaties en verenigingen hun sporten, cursussen, vrijwilligerswerk en activiteiten promoten, afgewisseld met foodkramen waar men lekkernijen uit diverse culturen kan proeven. "Young Leaders is een leuke enthousiaste groep en dat werkt aanstekelijk. In samenwerking met de Buurtsportcoach, Vrijwilligers Informatie Punt en Jongerenwerk Uitgeest gaan we wat moois neerzetten," belooft Rachel. "Door middel van deze markt zal iedere doelgroep binnen Uitgeest zich snel thuis én welkom voelen!

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk en OVER & UITgeest kunt u kijken op de website van het Vrijwilligers Informatie Punt: www.vrijwilligerswerkuitgeest.nl of kom langs op maandag of woensdag 9.30-12.00 uur. U kunt ze vinden in de hal van het gemeentehuis.

Afbeelding
JongerenTop Noord-Holland Noord op 11 april in Schagen 29 minuten geleden
De bestelbus kan waarschijnlijk op de schroothoop.
Eenzijdig ongeluk op N246 bij Starnmeer 1 uur geleden
Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 2 uur geleden
Hotel Van der Valk in Akersloot.
Nieuwe buren op splitsing Uitgeest- Akersloot 2 uur geleden
Maak jij ook zo'n prachtige foto?
Fotowedstrijd voor jongeren in Kasteeltuin Assumburg 3 uur geleden
Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 20 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend gisteren
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 28 mrt, 10:00
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
Digitale krant