Fleur hard aan het werk met een van de oudere jongens.
Fleur hard aan het werk met een van de oudere jongens. (Foto: aangeleverd)

Een update van Fleur na twee weken vrijwilligerswerk in India

  Human Interest

Fleur Bakkum uit Uitgeest is deze zomer in India om daar vrijwilligerswerk te doen met straatkinderen en jongeren. Dit gaat vanuit de organisatie SAMEN, die samenwerkt met 'Don Bosco over de hele wereld'.

In april vroeg zij de inwoners van Uitgeest om een donatie: "We gaan onder andere naar Navajeevan in Vijayawada, Anbu Illam in Chennai, Anbu Illam in Kavarapettai en Karunalaya in Chennai. Om een mooi resultaat neer te zetten op de projecten willen wij nog extra geld ophalen. Met dit geld gaan wij bijvoorbeeld leuke activiteiten organiseren zoals een dagje uit of een sportdag. Daarnaast ook nog om extra voorzieningen te kunnen financieren. Fleur houdt de inwoners van Uitgeest graag op de hoogte van haar bijzondere reis.

"De eerste twee weken van het vrijwilligerswerk zitten er alweer op. Na een lange vlucht en tussenstop kwamen wij aan in Vijayawada. Hier zijn wij als eerste naar een project geweest met jonge kinderen, waar wij een sportdag georganiseerd hadden. Met het opgehaalde sponsorgeld hebben wij voor alle projecten van Don Bosco in Vijayawada sportartikelen, fietsen en buspassen gesponsord. Na vijf dagen op dit project doorgebracht te hebben werd de groep opgesplitst en ging ik naar een project met oudere jongens, dit was een heel andere ervaring dan de jonge kinderen maar ook erg leuk. Deze dagen hebben wij niet veel met de jongens kunnen doen omdat zij hard aan het werk waren voor een belangrijke opening van een stal, hierbij kwamen voor hen veel belangrijke mensen. Hierdoor hebben wij niet hun dagelijkse ritme kunnen volgen, maar wel gezien dat zij harde werkers zijn en hard werken voor hun doelen. Wij zijn hier ook vijf dagen geweest, hierna hadden wij twee dagen een minivakantie gehad. Daarna gaat onze reis in Chennai."

Meer berichten