Logo uitgeester.nl
foto: Pixabay
Uitgeest

Stichting WOSU stopt

  Human Interest

Het bestuur van de Stichting Werkgroep OntwikkelingsSamenwerking Uitgeest heeft in haar laatste vergadering besloten de activiteiten per 1 december 2017 te beëindigen. De huidige tijd vraagt een andere benadering van de ontwikkelingsproblematiek en helaas heeft de Werkgroep geen opvolgers gevonden die hier invulling aan kunnen geven.

Gedurende 35 jaar heeft de werkgroep haar doel "het bevorderen van het bewustzijn van de noodzaak van ontwikkelingssamenwerking bij de inwoners van de Gemeente Uitgeest en het geven van financiële steun aan in Uitgeest gevestigde – en/of met inwoners van Uitgeest verbonden organisaties voor ontwikkelingssamenwerking" inhoud gegeven.

Enige voorbeelden: talloze solidariteitsmaaltijden voor projecten in Costa Rica, Ghana, Rwanda, Papoea-Nieuw Guinea en Nicaragua, een wijnproefavond, acties voor de allerjongsten bij de Wielerronde voor een ziekenhuis in Zimbabwe, een filmavond, geen huis was de WOSU te hoog. De opbrengsten van deze acties waren altijd volledig voor de projecten.

Langs deze weg wil de WOSU haar grote dank uitspreken aan alle trouwe, enthousiaste bezoekers van de maaltijdavonden en andere activiteiten, haar lokale sponsoren, alle vrijwilligers die de WOSU een helpende hand toestaken en de Gemeente Uitgeest voor jarenlange ondersteuning.

Het bestuur van de WOSU: Thealet Bos-Olthoff, Hennie Kraal-Kleiboer en Fred Maquiné.

Meer berichten