Logo uitgeester.nl
Foto: Aangeleverd
Uitgeest

Voorkom een rattenplaag...

  Human Interest

Onderzoek van Rentokil Pest Control heeft uitgewezen dat  twee ratten bijna een half miljard nakomelingen kunnen produceren in slechts drie jaar tijd. Het interactieve project, genaamd 'De Opkomst van de Ratten', visualiseert het hoge tempo waarmee ratten zich voortplanten en toont hoe snel een rattenplaag uit de hand kan lopen.

'De Opkomst van de Ratten' toont de voortplantingscyclus van ratten in optimale omstandigheden. Een rat kan tot zes nesten per jaar produceren, elk bestaande uit 12 jongen. Ratten worden seksueel volwassen na 4-5 weken, wat betekent dat de rattenpopulatie exponentieel kan groeien van twee tot 1.248 in slechts één jaar en maar liefst 776.000 ratten het jaar erna.

Wat te doen tegen ratten

Om te voorkomen dat je zelf last krijgt van een rattenplaag, is het belangrijk om voedsel goed op te bergen en afvalcontainers regelmatig te legen. Gooi ook geen etensresten naar buiten voor de vogels of eendjes. Dit trekt namelijk ook ratten en muizen aan.

Door deze tips op te volgen, verklein je de kans op rattenoverlast. Ratten kunnen ziektes zoals Salmonella, de rattenbeetkoorts, E.coli en de ziekte van Weil overbrengen. De ziekte van Weil kan zelfs dodelijk zijn door lever- en nierfunctiestoornissen. Daarnaast kunnen ratten door hun continue geknaag aan kabels, kortsluiting en brand veroorzaken.

Kijk voor een visualisatie van de razendsnelle voortplanting van ratten op www.rentokil.nl/ratten/opkomst-van-de-ratten. Hier vind je ook meer tips om overlast van ratten te voorkomen.

Meer berichten