Logo uitgeester.nl
Uitgeest

Veel leuke en leerzame activiteiten bij de S.U.S.

  Human Interest

MODESHOW op woensdag 20 september

Voor deze modeshow is modehuis Marion Mode uitgenodigd. De modellen showen op de catwalk de nieuwste mode. Na afloop is er voldoende gelegenheid om de kleding te passen. Er is een paskamer aanwezig. Er worden twee waardebonnen van € 25,-- verloot. Uw entreekaartje is tevens uw lotnummer. Dit is elke keer weer een gezellige middag, waarop u de mode voor het komend seizoen kunt bekijken.Woensdag 20 september van 14.00 – 16.00 uur. Zaal open om 13.45 uur. Kosten € 2,-- inclusief koffie/thee en cake in de pauze.

Fotopresentatie Bank Beentjes 

Tijdens deze presentie wordt de serie van verdwenen bedrijfjes etc. afgemaakt en worden foto's van het oude Uitgeest vertoond. Donderdag 21 september van 09.30 – 11.30 uur. Kosten € 2,-- inclusief koffie/thee in de pauze. Er zijn nog enkele kaarten op het kantoor van de S.U.S. te verkrijgen.

Repair Café 

De Stichting Uitgeester Senioren (S.U.S.) organiseert maandelijks het Repair Café. Uitgeesters kunnen hier hun kapotte spullen ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Er zijn vrijwilligers aanwezig die u gaan helpen met reparatie aan:  kleding/textiel, elektrische apparaten, fietsen, rollators, meubels/houten voorwerpen, computers, kleine huishoudelijke apparaten. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er wordt een kleine vergoeding voor koffie/thee gevraagd. Reparaties zijn kosteloos, maar u dient zelf zorg te dragen voor materialen die nodig zijn om een reparatie te verrichten. Komt u ook? 
Donderdag 21 september van 09.30 – 11.30 uur. Gratis toegang. Aanmelden is niet nodig.

Computerspreekuur 

Heeft u problemen met of vragen hebben over het gebruik van uw laptop, iPad of Tablet, dan kunt u op dit spreekuur terecht. Er is een deskundige vrijwilliger aanwezig die u hulp biedt. Dit is geen cursus of workshop en niet bedoeld voor reparaties. Het computerspreekuur wordt gelijktijdig met het Repair Café gehouden.
Donderdag 21 september van 09.30 – 11.30 uur. Gratis toegang. Aanmelden is niet nodig.

BEGELEIDSTER GEZOCHT VOOR BIJ DE KOFFIEPLUSDe KoffiePlus is een wekelijkse ontmoetingsochtend, waar mensen, die van contact en gezelligheid houden, gelijkgestemden ontmoeten. Er wordt gezamenlijk koffie en thee gedronken, spelletjes gedaan en geluncht. Wegens het vertrek van één van de begeleidsters zijn we op zoek naar een nieuwe begeleidster die, samen met 3 andere begeleidsters, eens in de twee weken (op de maandag van ± 09.00 – 13.15 uur) wil mee komen helpen. Meer informatie op het kantoor van de S.U.S.

Maaltijd met Muziek

Ter gelegenheid van de Dag van de Ouderen organiseert de S.U.S. een maaltijd (soep met lekkere broodjes) met muziek van het begeleidingsorkest van de Zingende Zwanen. Donderdag 5 oktober 2016 van 10.00 – 12.30 uur. Er is geen zaalverkoop. Kosten € 5,--Vooraf opgeven is noodzakelijk en mogelijk tot 4 oktober.

Nog vrije plaatsen bij:

Cursus Word/Excel
U leert u hoe u een Word document kunnen verfraaien. Er wordt o.a. aandacht besteed aan regelafstand, lettertypen, tekst in kolommen en in katern zetten, werken met tabellen, tekstvakken en Word Art, afbeeldingen en een watermerk in een tekst zetten, paginanummering, kop- en voetteksten,  een initiaal gebruiken, een document met een wachtwoord beveiligen, het verschil tussen opslaan en opslaan als, een document op een stick zetten. U heeft Microsoft (Office) Word nodig 2003, 2007, 2010, 2013 of 2016.
Eenmaal per 2 weken op woensdag van 09.00 – 10.30 uur. Start zodra er voldoende deelnemers zijn. Kosten € 20,80 voor 8 lessen.

Cursus Digitale Fotobewerking

In deze cursus leert u foto's bewerken, foto's van uw fototoestel op uw computer zetten, een diavoorstelling van foto's maken, filmpjes met muziek van foto's maken, een fotoboek maken en foto's versturen. Kortom een interessante en leerzame cursus. Heeft u een laptop, neemt u deze dan mee naar de cursus. Digitale camera meenemen.
Eenmaal per 2 weken op woensdag van 10.30 – 12.00 uur. Start zodra er voldoende deelnemers zijn. Kosten € 20,80 voor 8 lessen.

Cursus Windows 10 voor gevorderden

Er zijn nog één of enkele plaatsen vrij op dinsdag van 15.00 – 16.30 uur, woensdag van 09.00 – 10.30 uur en woensdag van 15.00 – 16.30 uur.

Cursus Windows voor beginnersEr is nog één plaats vrij op dinsdag van 10.30 – 12.00 uur.

Fifty Fit (50 + gym)

Begonnen wordt met de warming-up, gevolgd door mat- en grondoefeningen op muziek. Diverse materialen worden gebruikt, zoals tubes, dyna-bands, gewichtjes, ballen en stokken. Na de pauze is er afwisselend circuittraining, conditietraining, badminton, volleybal of steppen. Er is aandacht voor zowel het conditionele gedeelte als voor spierversterkende oefeningen.
Wekelijks op donderdag van 13.30 – 15.00 uur. Kosten € 95,20 voor 34 lessen.

Yoga

Yoga is ontspannend bezig zijn met lichaamshoudingen, deze gebeuren in het ritme van uw in- en uitademing. Het is niet alleen ontspannend, maar ook goed voor uw geestelijk en lichamelijk welbevinden. Er wordt extra aandacht besteed aan ademhalingsoefeningen.Dinsdag van 9.15 – 10.15 uur (op de stoel), vrijdag van 09.15 – 10.15 uur en vrijdag van 10.30 – 11.30 uur. Kosten € 84,30 voor 30 lessen.

Koersbal
Koersbal wordt gespeeld op een groene vilten mat, met acht ballen en een wit doelballetje (de jack). De spelers rollen om beurten de bal met de bedoeling deze zo dicht mogelijk bij de jack te krijgen.
Wekelijks op woensdag van 10.00 – 12.00 uur. Kosten € 10,-- per seizoen.

Informatie en opgeven:
Al onze activiteiten vinden plaats in Dorpshuis de Zwaan, tenzij anders vermeld. Voor alle sportieve en (re)creatieve activiteiten geldt, dat u eerst een gratis proefles mag meedoen. Informatie en opgave op het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, op de eerste etage van dorpshuis De Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, telefonisch: 0251 – 31 90 20 of via de mail:
s.u.s@inter.nl.net. Zie ook de website: www.uitgeestersenioren.nl

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>