Logo uitgeester.nl
Een uitgelezen kans om te zien hoe Schiphol achter de schermen werkt
Een uitgelezen kans om te zien hoe Schiphol achter de schermen werkt
Uitgeest

Benieuwd hoe Schiphol achter de schermen werkt?

  Human Interest

S.U.S organiseert deze interessante excursie op 24 oktober.

Kom er met de 'Schiphol Behind the Scenes' achter hoe de luchthaven Schiphol werkt! Wat er allemaal nodig is om al die vliegtuigen te laten opstijgen en landen. Hoe houdt de luchthaven alles veilig?

Bij binnenkomst in de bus ontstaat meteen het gevoel van boarden in een vliegtuig door de geluiden uit de verkeerstoren, de welkomstschermen en de boarding pass. Een vertelscherm legt uit wat er bij komt kijken om het vliegverkeer op Schiphol mogelijk te maken. U komt van alles te weten over onder andere de terminal, het banenstelsel, de aanvliegroutes, baanonderhoud, bagage en de vogelwacht. Tevens duiken we even terug in de tijd. Zo was de eerste vlucht in 1916 een militaire vlucht, ging er al bij de eerste burgervlucht in 1920 vracht mee en zijn er drie verschillende verklaringen voor de herkomst van de naam Schiphol. Schiphol Behind the Scenes is een ervaring van de dynamiek van de luchthaven.

Verzamelen om 9.05 uur op station Uitgeest. Vertrek per trein om 09.18 uur. Kosten € 11,--. Dit is inclusief tour en één kop koffie/thee en exclusief reiskosten. Duur tour ± één uur. Opgeven t/m 5 oktober.

INFORMATIE EN OPGEVEN:
Informatie en opgave op het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, op de eerste etage van Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, telefonisch: 0251 – 31 90 20 of via de mail: s.u.s@inter.nl.net. Zie ook de website: www.uitgeestersenioren.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>