'Leuk ideetje' van Ronald groeit uit tot groots evenement

Human Interest Uitgeest

Nieuw wereldrecord dubbelspel tennis gevestigd op 62 uur 

UITGEEST - Het begon allemaal in oktober 2015. Trainer van TV De Dog, Ronald Vlieland, kwam bij de voorzitter van de vereniging, Hans Schoone, met een 'leuk ideetje'. Hij wilde een wereldrecord gaan vestigen in het dubbelspel tennis. Het officiële Guinness World record stond op 58 uur en 27 minuten. Dat wilde Ronald gaan verbreken door 62 uur met drie tennismaten non-stop op de baan te gaan staan. Medespelers werden Kees Beentjes, Rob Klaver en Dennis Bakkum. Maarten Koelman hoefde als reservespeler niet in actie te komen.

Ruim anderhalf jaar van voorbereidingen volgde: sponsoren zoeken, vergunningen aanvragen en in het hele land veel aandacht vragen voor het evenement en het goede doel: Stichting Terre – Rett Syndroom Fonds . Dit alles leidde afgelopen weekend, 21 tot 23 juli, tot een geweldig, drukbezocht evenement op en rondom het sportpark van TV De Dog. Een prachtig weekend met mooie sportieve prestaties, emotionele momenten, een geweldige sfeer en het gewenste resultaat: het wereldrecord is verbroken met 62 uur en 1 minuut! De set moest afgespeeld worden, vandaar die extra minuut.

Wereldrecord behaald na 1209 games

De nachten waren zwaar, mooi en warm weer wisselde af met buien en zelfs onweer en de spelers hadden hun ups en downs. Maar met hun doorzettingsvermogen, het begeleidende team en het vele publiek continu langs de baan hebben ze het dan toch gered. Zondagavond 23 juli om 19.00 uur werd het oude record verbroken en was er een geweldig applaus in heel Uitgeest hoorbaar. Tijdens het optreden van Wolter Kroes wat daarna volgde, gingen de mannen gewoon door, want 62 uur was het doel. Om vervolgens om 22 uur - na maar liefst 1209 gespeelde games - moe maar voldaan van de baan te stappen. Mooie speeches en dankwoordjes volgden maar Ronald stal de show met een hartverwarmende terugblik op zijn avontuur, relaxed zittend op een bankje midden op de tennisbaan, waar hij zelfs na 62 uur niet vanaf te slaan was.

Geweldige opbrengst

Alle inspanningen, sponsoracties, clinics en diverse activiteiten hebben geleid tot een prachtig bedrag van € 39.500,- voor Stichting Terre – Rett Syndroom Fonds. Dit zal besteed worden aan wetenschappelijk onderzoek. De veiling die zondagavond plaatsvond, gestart door Wolter Kroes, gaf een laatste impuls van ruim € 10.000,-. Zo werden er diverse gesigneerde sportshirts geveild en werd grif geboden op een dagje schilderen, een diner voor 6 personen en een gesigneerde cd van Marco Borsato.

De redactie van De Uitgeester feliciteert de mannen van harte met hun nieuwe wereldrecord. Dankzij de zeer goede organisatie en vele vrijwilligers is Uitgeest goed op de kaart gezet met dit prachtige evenement waarmee de regionale en zelfs landelijke media is gehaald. Waar een klein dorp groot in kan zijn!

De video is van Daan Kouijzer. Bekijk ook de foto's op Facebook en in de krant van 26 juli.