Logo uitgeester.nl
Uitgeest

NL Doet (het) bij Zwembad de Zien

  Human Interest

In het kader van de landelijke actie 'NL Doet zijn op zaterdag 11 maart een groot aantal vrijwilligers (25) bereid geweest om zwembad De Zien weer gereed te maken voor het nieuwe seizoen.

Op 25 maart zal het zwembad weer gevuld worden met fris en schoon water en over vijf weken en vijf dagen kunnen bezoekers weer heerlijk zwemmen. Voordat dat kan moest eerst nog veel gebeuren. De zwembadvloeren aanvegen en schoonspuiten en het volley- en pannaveld moeten geveegd. Tegels worden uitgekrast, het bord aan de straatkant wordt schoongepoetst en takken worden rondom weg geknipt. Ook werden er vrolijke stickers geplakt op de glijbaan. Al met al een dag-vullend klusje dus. Zelfs burgemeester Wendy Verkleij en wethouder Antoine Tromp staken de handen uit de mouwen en plantten samen met Jan Dubelaar een beukenhaag bij het peuterbadje.

Tot ieders verrassing brachten Koning Willem Alexander en Koningin Maxima ook nog een bliksembezoek aan het zwembad. "Wij zijn speciaal even naar Zwembad De Zien gekomen, omdat wij hoorden dat het zwembad alleen dankzij de vele vrijwilligers in 'de lucht' kan worden gehouden. Hulde voor alle vrijwilligers! Niet alleen voor nu maar voor het gehele jaar dat zij actief voor de stichting aan het werk zijn. Dit vinden Max en ik erg belangrijk. We zijn daarom gaarne bereid om even een handje mee te helpen." De koning benadrukte dat er goed voor de harde werkers gezorgd moest worden in de vorm van lekkere broodjes en koffie. Na een kort gesprekje met de burgemeester en zes blaadjes geveegd te hebben (voor de foto) waren zij alweer toe aan een bakkie in de kantine!

Zie ook het filmpje op: http://www.stichtingdezien.nl

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6338929&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>