Logo uitgeester.nl
Achtergelaten afval in de vogelkijkhut
Achtergelaten afval in de vogelkijkhut
Akersloot

Vogelkijkhut in de Hempolder tijdelijk gesloten wegens overlast

  Human Interest

AKERSLOOT - Een groep jongeren heeft de vogelkijkhut in de Hempolder uitgekozen als hangplek. Er wordt steeds meer afval achtergelaten en er is zelfs brand gesticht. In verband met die groeiende overlast hebben de boswachters van Landschap Noord-Holland besloten de vogelkijkhut in ieder geval tot het broedseizoen te sluiten voor publiek.

De hut is natuurlijk bedoeld voor –de naam zegt het al-  het observeren van vogels. Vogelaars maken ook dankbaar gebruik van de hut. Maar er verblijven steeds meer hangjongeren in de hut.

Aanvankelijk bleef het bij 'beperkte' overlast en het achterlaten van wat afval. Dit werd elke week netjes opgeruimd door de boswachters en de vrijwilligers. Maar nu de overlast steeds groter wordt en steeds serieuzere vormen aanneemt, is de maat vol en is de vogelkijkhut afgesloten. Het is de verwachting dat de hut in het voorjaar weer opengesteld kan worden voor publiek.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6338929&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>