Logo uitgeester.nl
Acteurs van Ervarea maken dementie inzichtelijk
Acteurs van Ervarea maken dementie inzichtelijk (Foto: aangeleverd)
Regio

Dementievriendelijk vrijwilligerswerk

  Financieel

Vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan dementievriendelijk vrijwilligerswerk en daarmee aan een dementievriendelijke gemeente, zijn uitgenodigd voor een kosteloze workshop 'Omgaan met dementie voor vrijwilligers' georganiseerd in Theater Koningsduyn in Geesterhage in Castricum. De workshop wordt gegeven op vrijdag 24 november van 13.30 tot 16.00 uur (inloop 13.00 uur). Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn Castricum nodigt alle vrijwilligers uit de kernen van Castricum en uit Uitgeest uit zich aan te melden voor deze interessante workshop.

In alle sectoren en organisaties van het vrijwilligerswerk zullen vrijwilligers in aanraking komen, of gaan komen, met mensen met dementie omdat het aantal dementerende inwoners zal stijgen. Het is van belang mensen met beginnende en gevorderde dementie goed op te vangen en te begeleiden zodat zij zich gesteund weten, hun zelfstandigheid langer kunnen behouden en maatschappelijk actief blijven.

Programma workshop

Het programma van de workshop omvat toneel door Theater Ervaria en informatie over dementie (signaleren van en omgaan met dementie) door de organisatie Geriant. Ook wordt aandacht gegeven aan opvang- en begeleidingsmogelijkheden van mensen met dementie.

De workshop 'Omgaan met dementie voor vrijwilligers' wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Sluyterman van Loo.

Aanmelden

Digitaal via de site van Welzijn Castricum: www.welzijncastricum.nl, telefonisch: 0251 65 65 62 en per mail: info@welzijncastricum.nl. Welzijn Castricum is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur.

Bron en foto: Stichting Welzijn Castricum

Meer berichten