Foto: Aangeleverd

Woman At War in Filmhuis De Zwaan

  Cultuur

Woman At War draait deze maand in Filmhuis De Zwaan. Deze IJslandse film (Kona fer í Strið) draait vrijdag 17 mei in Dorpshuis De Zwaan.

Halla is een 50-jarige, rustige, alleenstaande en onafhankelijke vrouw. Maar achter de schermen van haar leven als lieftallige koordirigent leidt ze het dubbelleven van een gepassioneerde milieuactiviste. Omgedoopt tot 'The Woman of the Mountain' strijdt ze in het geheim tegen de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen. Halla's acties worden krachtiger, van klein vandalisme tot regelrechte industriële sabotage. Tot ze voor een groot dilemma komt te staan...

Wie van droogkomische IJslandse humor houdt, mag Woman At War zeker niet overslaan. De film heeft diverse internationale prijzen gewonnen. De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang €6 (Vrienden van de Zwaan €5). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of indien nog beschikbaar aan de zaal.

Meer berichten