Een van de werken van Len Beentjes
Een van de werken van Len Beentjes (Foto: Aangeleverd)
Heemskerk

Opening expositie Len Beentjes

  Cultuur

HEEMSKERK - Op zaterdag 16 maart om 14.00 uur opent Aad Schoorl, wethouder van kunst en cultuur, de expositie van Len Beentjes met de titel "Visueel Vertellen". De opening wordt muzikaal begeleid door Femke Ooijevaar. Zij speelt licht klassieke muziek op de harp.

U kunt de bijzondere werken van Len Beentjes bewonderen in het gemeentehuis van Heemskerk. De expositie is te zien van 16 maart tot 12 april en vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Len Beentjes ziet zichzelf vooral als autodidact. Het meeste heeft hij geleerd door het kijken naar schilderijen van fijnschilders als Hieronymus Bosch, Salvador Dali, Michelangelo, Henk Helmantel en Richard Dadd. Maar ook illustrator Don Lawrence is een groot voorbeeld voor hem geweest. Len heeft een voorkeur voor het schilderen van oude verweerde voorwerpen en gebouwen. Het liefste geeft hij die een nog oudere uitstraling. Zijn schilderijen hebben iets van een magisch–realistisch karakter. Tegenwoordig schildert Len vooral met olieverf op een paneel van MDF. Deze ondergrond is mooi vlak waardoor hij erg precies kan werken. Naast schilderijen van olieverf maakt Len graag illustraties in gouache of met een technische pen. De laatste jaren maakt Len meer tijd vrij om te exposeren. Het liefste werkt hij in zijn atelier in Beverwijk. Len doet maanden over een werk en heeft een bescheiden collectie opgebouwd.

Illustreren gaan in opdracht.  Hij heeft een aantal cd-covers, boekjes en affiches geïllustreerd. De decors van musicals als "Hans en Grietje" en "1953 de Musical" zijn van zijn hand.

Meer berichten