Foto: Aangeleverd
Uitgeest

Sweet Country bij Filmhuis De Zwaan Cultureel

  Cultuur

UITGEEST - Sweet Country speelt zich af in 1929 en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Aboriginal Wilaberta Jack die terecht moest staan voor de moord op een blanke man. In de film overkomt Sam Kelly (Hamilton Morris) hetzelfde. Hij en zijn vrouw Lizzie worden door hun baas Smith (Sam Neil) uitgeleend aan Harry March (Ewen Leslie), een getraumatiseerde ex-soldaat die hen afschuwelijk behandelt. Wanneer Sam zich op een dag bedreigd voelt, escaleert de situatie en komt March om het leven. Sam en Lizzie nemen hierop de benen, maar een posse geleid door sergeant Fletcher (Bryan Brown) achtervolgt het duo dwars door de Australische outback.

Het ontzagwekkende landschap van Australië is prachtig gefilmd door Thornton en zijn zoon Dylan River. Wat ook opvalt, is dat de film geen muziek heeft, op het Peace in the Valley van Johnny Cash onder de aftiteling na. "Ik wil dat je gaat luisteren naar de woestijn", licht Thornton zijn keuze toe.

De zaal is open vanaf 19:45 en de film begint om 20:15 uur. Toegang € 6,- (Vrienden van de Zwaan
€ 5,-). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal, indien nog beschikbaar.

Meer berichten