Logo uitgeester.nl

The Square in Filmhuis De Zwaan

  Cultuur

UITGEEST - The Square is een Zweeds-Duits-Frans-Deense film uit 2017, geschreven en geregisseerd door Ruben Östlund en ging op 20 mei in première op het filmfestival van Cannes en won de Gouden Palm.

In een beroemd museum in Stockholm houdt een kunstenaar genaamd Christian, een tentoonstelling met als doel de medemenselijkheid te bevorderen. Hij doet dit door middel van het scheppen van een zelfbedachte ruimte met een kunstwerk genaamd 'The Square'. Iedereen die binnen de lijnen van dit vierkant gaat staan, heeft dezelfde rechten en plichten. Daarbij kan men hulp vragen aan voorbijgangers, die ook weer 'verplicht' zijn om hulp te verlenen. Om wat meer ruchtbaarheid aan de tentoonstelling te geven besluit de manager van het museum een pr-bureau de opdracht te geven een reclamecampagne te bedenken. Maar wanneer zij te ver gaat in deze campagne, lopen de zaken anders dan gepland.

De film The Square draait vrijdag 25 mei 2018 in Filmhuis De Zwaan. De zaal is open vanaf 19:45 en de film begint om 20:15 uur. Toegang € 6,- ('Vrienden van de Zwaan' € 5,-) inclusief een kopje thee of koffie voorafgaand aan de film. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal, indien nog beschikbaar.

Meer berichten