Vrolijke beestenboel in Lees Lokaal Uitgeest | Uitgeester
Foto: Aangeleverd
Uitgeest

Vrolijke beestenboel in Lees Lokaal Uitgeest

  Cultuur

Ondanks de concurrentie van het mooie weer en van het "Kom in de kas"-weekeinde, was het zaterdag 7 april weer gezellig druk in Lees Lokaal met Tineke van Theater Poppekus.

Het boek van deze maand, "We hebben er een geitje bij", paste perfect bij de lente en Tineke liet de kinderen op iedere pagina zoeken naar allerlei dieren waaronder een wonderbaarlijk snelle slak. Het hele verhaal van het geitje is op rijm, en door de kinderen werd er ook naar alle lust op los gerijmd. De creativiteit in rijmen was hierbij vaak groot. Gelijktijdig leerden de kinderen ook allerlei interessante feitjes over de diverse dieren op en rond de boerderij.

Toen het boek uit was ging Tineke gewoon weer terug naar de eerste pagina, maar nu kregen de kinderen allemaal een handpop van een van de hoofdrolspelers uit het boek en mochten zij zelf het hele verhaal naspelen. Iedereen kon zo zijn of haar favoriet spelen. De kinderen deden het allemaal even goed en na afloop werd het boek gelijk geruild door één van de kinderen, zodat oma het thuis nog een keer kon voorlezen.

Zaterdag 5 mei om 14:00 uur is er weer een interactieve voorleesmiddag. Vrienden van Lees Lokaal ontvangen hierover via de nieuwsbrief nog meer informatie. Iedereen die nog geen vriend van Lees Lokaal is, wordt geadviseerd De Uitgeester in de gaten te houden.

Bron en foto's: Lees Lokaal

Meer berichten