Foto: Aangeleverd
Monique

Column Monique Teeling - UFO's

  Column

Het houdt me nu een flinke tijd bezig sinds het volgende bericht op internet verscheen: 'Pentagon deed jarenlang geheim onderzoek naar UFO's'. De Verenigde Staten staken miljoenen in de speurtocht naar deze Unidentified Flying Objects.

Maar liefst tweeëntwintig miljoen dollar trok Defensie uit voor het onderzoek naar buitenaards leven, verstopt in de begroting want ze wilden hier niet mee te koop lopen. Best veel, tweeëntwintig miljoen dollar, als je bedenkt dat vijfendertig miljoen Amerikanen in armoede leven, wat 12,1 procent van de bevolking is. Daaruit zou je kunnen concluderen dat er gegronde reden was tot onderzoek. Interessante vraag: wat weet het Pentagon wat wij niet weten? Je kunt op je sloffen aanvoelen dat wij in het immense heelal met ontelbare zonnestelsels niet de enige vorm van leven zijn.

Ik googlede dus filmpjes en zag vage ver weg opnames van ruimteschepen die ergens in een desolate woestijn neerknikkeren waar vervolgens een alien uitkruipt met een soort hoofd en ledematen zoals wij die hebben. Waarom, vraag ik mij af, zou een alien eenzelfde vorm hebben als een mens? En hoezo zou een alien hier zomaar rond kunnen wandelen terwijl wij ons volledig moeten inpakken daar de ruimte buiten de aardse atmosfeer uiterst vijandig is omdat er geen luchtdruk is en geen zuurstof om in te ademen. Misschien zijn 'hullie' veel verder in techniek en is het voor hen de normaalste zaak van het heelal om op elke willekeurige planeet rond te banjeren maar dat komt mij toch vreemd voor.

Als UFO's door u en mij worden waargenomen dan heb ik daar mijn bedenkingen over. Wij nemen vrij slecht waar en zien al snel een weerballon, drone of vlieger met lichtjes voor buitenaards voertuig aan. Maar zodra straaljagerpiloten iets onbekends waarnemen dán wordt het een ander verhaal. Daarom is het filmpje zo interessant dat plotseling verscheen bij hetzelfde Pentagonbericht. Twee gevechtspiloten zien hetzelfde object en snappen absoluut niet wat ze zien. De snelheid tegen de wind in en de rappe rotatie van de UFO zorgt bij hen voor grote opwinding. Stomverbaasde piloot 1 tegen piloot 2: "My Gosh, lóók at that thing dude, it's rotating!" Mensen die er altijd al in geloofden, weten het zeker en zijn behoorlijk volhardend in hun beweringen er één of soms meerdere gespot te hebben. En wat te denken van de vermeende ontvoeringen door aliens. Het internet staat vol met de wildste verhalen die meer weg hebben van een flinke paddotrip dan van een close encounter.

Nog eens wat anders. Stel hè, stel dat ruimteschepen en aliens bestaan, waarom zouden zij ons überhaupt willen bezoeken? Zo'n gezellig ras zijn wij over het algemeen niet. We maken elkaar af als vliegen en zijn aardig op weg ons petieterige planeetje grondig te verzieken. Daar ga je toch niet vrijwillig naartoe om contact te leggen? Nee, ik zou echt knetterhard de andere kant op rotaten.

Monique Teeling

Meer berichten