De nieuwe caroussel in speeltuin 'Kindervreugd' is nu al een hit!
De nieuwe caroussel in speeltuin 'Kindervreugd' is nu al een hit! Foto: Annemiek Zoetmulder

Jarige speeltuinvereniging Kindervreugd blij met nieuw speeltoestel

Algemeen

UITGEEST -  Het is feest bij Speeltuin Kindervreugd. Dit jaar viert de vereniging namelijk haar 70-jarig jubileum. Op zaterdag 27 mei om 10.00 uur vond een spectaculaire (her)opening plaatst en werd er een nieuw speeltoestel onthuld.

Met het 70-jarige bestaan kon de speeltuinvereniging ook op veel oudere belangstellenden rekenen. De jeugd van toen, de opa’s, oma’s, later de papa’s en mama’s en nu zijn het hun kinderen die genieten in de populaire speeltuin. En dankzij Blijer Uitgeest is er sinds zaterdag een gloednieuw speeltoestel bij gekomen.

Het speeltoestel dat in vlaggetjes was gewikkeld, werd langzaam rondgedraaid en steeds beter zichtbaar naarmate de vlaggetjes afgewikkeld werden. De kinderen konden er echter niet op wachten. De tientallen belangstellenden keken onder het genot van een kopje koffie of thee hoe de kinderen het nieuwe speeltoestel bestormden voordat alle vlaggetjes op de grond lagen.
Behalve dat de enthousiaste kinderen in de rij stonden om een voor een het toestel te beklimmen, konden zij zich ook laten schminken als een tijger of leeuw. Ook vermaakten ze zich zich met de ballonnenclown die voor hen graag iets bijzonders in elkaar knoopte.

“Het bijzondere aan het nieuwe speeltoestel is dat het leuk is voor zowel jonge als oudere kinderen,” vertelt Ilse Sombroek van Blijer Uitgeest. “Het voordeel is dat er veel kinderen tegelijk op spelen. Op die manier kan iedereen meedoen en hoeft er niemand te wachten of een ander speeltoestel uitzoeken. Kortom, een mooie verbinding tussen jong en oud. Daarbij draagt het nieuwe toestel ook bij aan de populariteit en opkomst van de speeltuin, die rekent op een nieuwe enthousiaste generatie kinderen.” Ilse refereert ook aan de lange en succesvolle historie van Blijer Uitgeest. Al jarenlang steunt de organisatie het behoud van belangrijke recreatiegebieden in Uitgeest. Zeker bij een bijzonder jubileum als dit past een grootse gift, want wat is er nou mooier dan een groot cadeau op je zeventigste verjaardag? In feite is het cadeau niet alleen voor de speeltuinvereniging maar voor alle kinderen.” Ja, hier wordt Uitgeest weer een stukje BLIJER van!

Tekst: Benjamin Corten

Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 2 uur geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 uur geleden
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld gisteren
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank gisteren 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Stolpersteine / Struikelstenen worden ook in Uitgeest geplaatst.
Plaatsing 'stolpersteine' (struikelstenen) in Uitgeest 20 apr, 10:00
Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 19 apr, 16:00
Digitale krant