De nieuwe caroussel in speeltuin 'Kindervreugd' is nu al een hit!
De nieuwe caroussel in speeltuin 'Kindervreugd' is nu al een hit! Foto: Annemiek Zoetmulder

Jarige speeltuinvereniging Kindervreugd blij met nieuw speeltoestel

Algemeen

UITGEEST -  Het is feest bij Speeltuin Kindervreugd. Dit jaar viert de vereniging namelijk haar 70-jarig jubileum. Op zaterdag 27 mei om 10.00 uur vond een spectaculaire (her)opening plaatst en werd er een nieuw speeltoestel onthuld.

Met het 70-jarige bestaan kon de speeltuinvereniging ook op veel oudere belangstellenden rekenen. De jeugd van toen, de opa’s, oma’s, later de papa’s en mama’s en nu zijn het hun kinderen die genieten in de populaire speeltuin. En dankzij Blijer Uitgeest is er sinds zaterdag een gloednieuw speeltoestel bij gekomen.

Het speeltoestel dat in vlaggetjes was gewikkeld, werd langzaam rondgedraaid en steeds beter zichtbaar naarmate de vlaggetjes afgewikkeld werden. De kinderen konden er echter niet op wachten. De tientallen belangstellenden keken onder het genot van een kopje koffie of thee hoe de kinderen het nieuwe speeltoestel bestormden voordat alle vlaggetjes op de grond lagen.
Behalve dat de enthousiaste kinderen in de rij stonden om een voor een het toestel te beklimmen, konden zij zich ook laten schminken als een tijger of leeuw. Ook vermaakten ze zich zich met de ballonnenclown die voor hen graag iets bijzonders in elkaar knoopte.

“Het bijzondere aan het nieuwe speeltoestel is dat het leuk is voor zowel jonge als oudere kinderen,” vertelt Ilse Sombroek van Blijer Uitgeest. “Het voordeel is dat er veel kinderen tegelijk op spelen. Op die manier kan iedereen meedoen en hoeft er niemand te wachten of een ander speeltoestel uitzoeken. Kortom, een mooie verbinding tussen jong en oud. Daarbij draagt het nieuwe toestel ook bij aan de populariteit en opkomst van de speeltuin, die rekent op een nieuwe enthousiaste generatie kinderen.” Ilse refereert ook aan de lange en succesvolle historie van Blijer Uitgeest. Al jarenlang steunt de organisatie het behoud van belangrijke recreatiegebieden in Uitgeest. Zeker bij een bijzonder jubileum als dit past een grootse gift, want wat is er nou mooier dan een groot cadeau op je zeventigste verjaardag? In feite is het cadeau niet alleen voor de speeltuinvereniging maar voor alle kinderen.” Ja, hier wordt Uitgeest weer een stukje BLIJER van!

Tekst: Benjamin Corten

Afbeelding
Huisartspraktijk Van Wijk wordt 'Huisartsenpraktijk Oomen & Claassen' 13 uur geleden 2
Afbeelding
Tweede participatieronde energie opwekken langs snelweg 17 uur geleden
Afbeelding
Is uw sloot al schoon? 19 uur geleden
Afbeelding
Vacature Secretaris FC Uitgeest 23 sep., 16:27
Afbeelding
Raadsvergadering - 28 september 23 sep., 16:00
Afbeelding
Zwembad Hoornse Vaart start nieuw discoseizoen met thema 'Onderwaterwereld' 23 sep., 09:00
Afbeelding
Werkzaamheden op begraafplaats Uitgeest 22 sep., 16:00
Afbeelding
Save the date: nazomerborrel gemeente op 29 september 22 sep., 12:00
Afbeelding
Duurzame Ondernemersbijeenkomst 22 sep., 10:00
Afbeelding
Tien verenigingen vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie 21 sep., 19:00
Afbeelding
Basisscholen in Uitgeest zetten in op actief leren en spelen 21 sep., 16:00
Afbeelding
Open Podium begint weer bij De Zwaan Cultureel 21 sep., 15:20
Digitale krant