medewerkers Albert Heijn en WSP-NHN zijn blij met de samenwerking
medewerkers Albert Heijn en WSP-NHN zijn blij met de samenwerking Foto: Marcel Rob

WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit

Algemeen Regio

REGIO - Albert Heijn en WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) tekenden donderdag 23 maart voor de samenwerking om werkzoekenden die vallen onder de banenafspraak een werkplek te bieden bij een van de Albert Heijn winkels in de regio. Het gaat om een verlenging van de huidige samenwerking. Amanda van der Swart Lead inclusiviteit, ondertekende namens Albert Heijn en Hans Tromp Rayonmanager UWV, namens WSP-NHN. Steeds meer mensen waarvoor de banenafspraak geldt (mensen die een extra aanpassing of begeleiding nodig hebben op hun werkplek) vinden hiermee een duurzame baan.

Amanda van der Swart is heel blij met de samenwerking; “WSP verzorgt de werving, selectie en plaatsing van werkzoekenden en Albert Heijn biedt hun een werk- en leeromgeving en het gevoel erbij te horen. Door de samenwerking met WSP, is er één aanspreekpunt voor de hele arbeidsmarktregio. De lijntjes zijn kort en er kan snel worden geschakeld. Dit maakt het plaatsen van werknemers uit de doelgroep banenafspraak een stuk eenvoudiger voor ons bedrijf. Ook de harmonisering van de afspraken in de regio werkt voor ons als landelijke werkgever erg prettig.”  

Werkgevers inspireren
Hans Tromp is ook blij dat er goede werkafspraken zijn gemaakt om mensen makkelijker aan een baan te helpen; “Helaas staan er nog altijd werkzoekenden die meer ondersteuning nodig hebben langs de kant. Zij kunnen dat steuntje in de rug door werkgevers als Albert Heijn goed gebruiken. Ik hoop dat meer werkgevers in Noord-Holland Noord hierdoor geïnspireerd worden.’”

Ondersteuning
Albert Heijn en WSP zetten zich samen in om mensen die extra ondersteuning nodig hebben, te helpen aan een duurzame baan. In de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord zijn 40 Albert Heijn filialen. In totaal werken inmiddels 128 kandidaten van de doelgroep banenafspraak bij een van deze filialen. Albert Heijn heeft twaalf interne jobcoaches die de begeleiding van de kandidaten op zich nemen. Naast de interne jobcoaches werkt Albert Heijn met een buddy-systeem. Een buddy is een directe collega die de dagelijkse begeleiding en ondersteuning biedt. Daarnaast fungeert de buddy als voelsprieten voor de interne jobcoach zodat er snel geschakeld kan worden indien nodig.

WerkgeversServicepunt NHN??
In WSP-NHN werken gemeenten en UWV samen. Zij bieden één aanspreekpunt waar werkgevers terecht kunnen met hun arbeidsmarktvragen. Adviseurs van WSP-NHN bemiddelen tussen werkgevers en werkzoekenden en adviseren over mogelijke subsidies, regelingen en/of begeleiding op de werkvloer.?Bovendien inspireert WSP-NHN werkgevers tot sociaal ondernemen en ondersteunt ze bij de invulling Banenafspraak (afspraak tussen kabinet en werkgevers om tussen 2013 en 2026 te zorgen voor 125.000 extra banen voor mensen met een ziekte of handicap).

Afbeelding
5 Adembenemende fietsroutes voor elektrische fietsen 1 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek IJmond Noord zet lezers in het zonnetje met campagne Zomerlezen 3 uur geleden
Afbeelding
Slootjesdag Bakkum 11 juni 2023 5 uur geleden 2
Afbeelding
Auto te water langs Lagendijk 5 jun., 10:40
Afbeelding
Bezoek met de Bosw8ter de kasteeltuinen van Park Assumburg 5 jun., 09:00
Afbeelding
Miniconcert bij Geesterheem 4 jun., 16:40 2
Afbeelding
Jarige speeltuinvereniging Kindervreugd blij met nieuw speeltoestel 3 jun., 15:00
Afbeelding
Open ateliers bij de Kunstgenieloods 3 jun., 14:00
Afbeelding
FC Uitgeest G1 treedt aan in heuse bekerfinale 3 jun., 13:00
Afbeelding
Regionale Veteranendag Uitgeest 3 jun., 12:00
Afbeelding
De Opkikker Challenge: durf jij de uitdaging aan? 3 jun., 10:00
Afbeelding
Collecte Nationaal MS Fonds van 26 juni t/m 1 juli 2023 2 jun., 10:00
Digitale krant