Aquarius.
Aquarius. Foto: Siem Meijne

Akersloot maakt zich op voor hun eigen Passion!

Algemeen

AKERSLOOT - Het Aquariuskoor brengt voor u het passieverhaal in de vorm van een eigentijdse musical. Het verhaal wordt verteld door José van Diepen en bevat maar liefst 20 popsongs geheel in het Nederlands gezongen. Ester Hopstaken-Krom maakte wederom de koorarrangementen met muzikale medebegeleiding door de Hunkemänner.

Songs van onder andere: De Dijk, Racoon, Diggy Dex, Bløf, Tina Turner, Hazes, Pink Floyd, 3J’s en zelfs van Queen komen voorbij. De laatste zang en toneel repetities komen er aan, de voorbereidingen voor het decor, licht en geluid zijn in volle gang.

Jezus wordt wederom gespeeld door Rob Dekker, die al meerdere keren een van de hoofdrollen speelde. Margreth Graas vertolkt de rol van Judas, een krachtige, eigenzinnige vrouw met een prachtige stem. Judas pleegt verraad, maar wat zou je zelf gedaan hebben in die situatie. En Jezus staat die open voor kritiek? Het verhaal wordt van verschillende kanten belicht en is wederom geschreven door Corrie Kerssens.

De choreografie, door Sandra Eriks, zit er goed in, het koor swingt en zingt alsof ze nooit iets anders doen.
De spelers zijn leden uit het koor, maar ook heeft Aquarius beroep kunnen doen op enkele gastspelers: Maria Magdalena, gespeeld door Linda Betjes, kan zij haar oude leventje achter zich laten, en een nieuwe start maken? Of blijft haar verleden haar achtervolgen. Pontius Pilates, gespeeld door Jeroen Rekveld, is hij in staat om een
rechtvaardig oordeel te vellen? Of staat deze leider niet zo stevig in zijn slangeleren schoentjes? Het verhaal wordt verteld, gespeeld maar ook gezongen de songs passen naadloos in het verhaal.

Het beloven weer mooie voorstellingen te worden op vrijdag 24 maart, zaterdag 25 maart, vrijdag 31 maart en Zaterdag 1 april.

Voor alle voorstellingen zijn nu nog kaarten verkrijgbaar, eventueel ook aan de deur! Toegangskaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij Marskramer Velzeboer.
De voorstellingen zijn in de Jacobuskerk aan de Julianaweg in Akersloot en beginnen om 20.00 uur. Om 19.30 gaat de kerk open. Graag tot ziens bij een van de voorstellingen.

Afbeelding
5 Adembenemende fietsroutes voor elektrische fietsen 27 minuten geleden
Afbeelding
Bibliotheek IJmond Noord zet lezers in het zonnetje met campagne Zomerlezen 3 uur geleden
Afbeelding
Slootjesdag Bakkum 11 juni 2023 5 uur geleden 2
Afbeelding
Auto te water langs Lagendijk 5 jun., 10:40
Afbeelding
Bezoek met de Bosw8ter de kasteeltuinen van Park Assumburg 5 jun., 09:00
Afbeelding
Miniconcert bij Geesterheem 4 jun., 16:40 2
Afbeelding
Jarige speeltuinvereniging Kindervreugd blij met nieuw speeltoestel 3 jun., 15:00
Afbeelding
Open ateliers bij de Kunstgenieloods 3 jun., 14:00
Afbeelding
FC Uitgeest G1 treedt aan in heuse bekerfinale 3 jun., 13:00
Afbeelding
Regionale Veteranendag Uitgeest 3 jun., 12:00
Afbeelding
De Opkikker Challenge: durf jij de uitdaging aan? 3 jun., 10:00
Afbeelding
Collecte Nationaal MS Fonds van 26 juni t/m 1 juli 2023 2 jun., 10:00
Digitale krant