Basisschool de Binnenmeer wordt kindcentrum.
Basisschool de Binnenmeer wordt kindcentrum. Foto: aangeleverd

Inloopavond ver(nieuw)bouw basisschool De Binnenmeer

Algemeen

UITGEEST - Maandagavond 20 maart organiseren schoolbestuur Tabijn en de gemeente Uitgeest een inloopavond voor inwoners van Uitgeest rond de ver(nieuw)bouw van basisschool De Binnenmeer. Die avond is er gelegenheid om vragen te stellen en vooral ook om reacties en opmerkingen te geven over het ontwerp van het gebouw en de openbare ruimte.

Basisschool Binnenmeer wordt stevig onder handen genomen. Het meer dan 100 jaar oude gebouw zal een interne verbouwing ondergaan en wordt tegelijkertijd uitgebreid met nieuwbouw voor onderwijs en kinderopvang om de school te transformeren naar een kindcentrum.
Op dit moment bevindt het project zich in de fase van ontwikkeling. Er wordt volop getekend aan het ontwerp van het gebouw en nagedacht over de inrichting van de openbare ruimte. De feitelijke bouw start medio 2024, en voor die tijd moet er nog veel gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan bodem-, ecologische en archeologische onderzoeken, de organisatie van participatie- en informatiebijeenkomsten, de aanbesteding van de aannemer en de nodige vergunningaanvragen.
In deze fase van het project wil de gemeente inwoners van Uitgeest en andere belangstellenden informeren over de ontwikkelingen rond de Binnenmeer en de gelegenheid bieden om vragen te stellen. Tijdens de inloopavond wordt het voorlopig ontwerp van het nieuwe kindcentrum gepresenteerd. Bezoekers worden uitgenodigd om mee te kijken naar het ontwerp van het nieuwe kindcentrum. Ook is er ruimte om opmerkingen te geven en ideeën aan te dragen voor de inrichting van de openbare ruimte. Daarbij komen aspecten kijken als verkeer, groen, duurzaamheid en klimaat.
De architect, het schoolbestuur van Tabijn, de wethouders van Onderwijs en van Cultuur en deskundigen van de gemeente vanuit verschillende vakgebieden staan deze avond klaar om de plannen toe te lichten, met bezoekers in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden. Reacties, opmerkingen en ideeën zijn welkom.

De inloopavond vindt plaats op maandag 20 maart 2023 tussen 19.00 – 21.00 uur in de Binnenmeerschool aan de Langebuurt 30 in Uitgeest. Wie deze avond niet aanwezig kan zijn en/of meer informatie wil over de plannen voor de Binnenmeer, kan terecht op de website van Tabijn (www.wereldsonderwijs.nl) en van de gemeente Uitgeest: www.uitgeest.nl/plannen-en-projecten/binnenmeerschool.

Afbeelding
DUEC-Huisbericht Langebuurt: verduurzamen tijdens verbouwing 4 uur geleden
Afbeelding
IJsclub Uitgeest draagt ideeën aan voor aantrekkelijk multifunctioneel dorpspark 5 uur geleden
Afbeelding
Acrobatiek op het water 8 uur geleden
Afbeelding
Zaffier helpt klanten met bijstandsuitkering aan automatische inkomenstoeslag 11 uur geleden
Afbeelding
WOZ taxaties woningen 29 mrt., 17:00
Afbeelding
Heemskerk en Uitgeest dragen gezamenlijk locatie aan voor een asielzoekerscentrum 29 mrt., 15:50
Afbeelding
Voorjaarsconcert Uitgeester Harmonie 29 mrt., 12:00
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 29 mrt., 08:01
Afbeelding
Duizenden bloemen van Hortus Bulborum weer te bewonderen 28 mrt., 16:00
Afbeelding
Heerlijk avondje bluesmuziek in café 't Portiertje 28 mrt., 12:00
Afbeelding
Politieberichten 27 mrt., 16:30
Afbeelding
Voer de bij bij 27 mrt., 15:00