Ambassadeurs en bestuur van Blijer Uitgeest.
Ambassadeurs en bestuur van Blijer Uitgeest. Foto: Anita Webbe

Blije gezichten tijdens kennismakingsavond Blijer Uitgeest

Algemeen

UITGEEST – Video Dorpshuis de Zwaan stroomde afgelopen dinsdag 24 januari vol met afgevaardigden vanuit vrijwilligersorganisaties, stichtingen en verenigingen. Zij kwamen in groten getale af op de informatie- en kennismakingsavond van Stichting Blijer Uitgeest. 

De uitnodiging was niet tegen dovemansoren gezegd. Immers, wanneer maak je mee dat er ‘zomaar met geld wordt gestrooid?’ Ambassadeur Henk Beentjes: “Door Uitgeest BLIJ te maken voelt het eigenlijk een beetje als Sinterklaas spelen…Kijk, daar worden ik en de andere tien ambassadeurs nou ook erg BLIJ van!”
En laat dat nou juist het doel zijn van Stichting Blijer Uitgeest. Tijdens deze avond werd nog eens uitvoerig uitgelegd waar Blijer Uitgeest voor staat en wat de bedoeling is. Met het geld van Stichting C.A.S., dat een zak geld in kas heeft, wil Blijer Uitgeest haar dorpsgenoten helpen, maar alleen als je een aanvraag namens een gelegenheidsorganisatie, stichting, vereniging of een bedrijf doet en mits je een maatschappelijk doel dient. Op deze manier heeft Blijer Uitgeest al veel organisaties een stukje blijer gemaakt.
Diverse organisaties die eerder een schenking mochten ontvangen van Blijer Uitgeest kwamen deze avond aan het woord en vertelden enthousiast op welke manier zij een bijdrage hebben mogen ontvangen en hoe BLIJ ze hiermee zijn.

Hierop moedigt ambassadeur Sandra Bonne de aanwezigen aan om “vooral een aanvraag te blijven doen, ook al is het voor de tweede of zelfs derde keer”. Of dit gewoon kan? “Ja hoor, de zak met geld is nog lang niet leeg!”
Dus: heb je een speciale wens voor jouw vereniging, stichting of onderneming? Vragen kan altijd. Jouw aanvraag zal intern worden besproken en beoordeeld. Belangrijk is vooral dat de financiële bijdrage (in natura) goed terechtkomt. Daarom zijn er voorwaarden verbonden waaraan jouw initiatief moet voldoen om in aanmerking te komen voor een schenking.

Als kers op de taart werden onder de aanwezigen chocoladerepen uitgedeeld. Op drie ervan zat een sticker. Degene met een sticker op de reep ontvingen zomaar een waardecheque t.w.v. € 500.  
Kanovereniging Uitgeest, Bridgeclub Uitgeest en Unitas konden hun geluk niet op. Zij vertrokken na de afsluitende borrel heel BLIJ huiswaarts!

Alle informatie is te lezen via www.blijeruitgeest.nl
Video: OSU/RTV

Een van de blije gezichten: Theater Poppekus.
Afbeelding
DUEC-Huisbericht Langebuurt: verduurzamen tijdens verbouwing 2 uur geleden
Afbeelding
IJsclub Uitgeest draagt ideeën aan voor aantrekkelijk multifunctioneel dorpspark 4 uur geleden
Afbeelding
Acrobatiek op het water 6 uur geleden
Afbeelding
Zaffier helpt klanten met bijstandsuitkering aan automatische inkomenstoeslag 9 uur geleden
Afbeelding
WOZ taxaties woningen gisteren
Afbeelding
Heemskerk en Uitgeest dragen gezamenlijk locatie aan voor een asielzoekerscentrum 29 mrt., 15:50
Afbeelding
Voorjaarsconcert Uitgeester Harmonie 29 mrt., 12:00
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 29 mrt., 08:01
Afbeelding
Duizenden bloemen van Hortus Bulborum weer te bewonderen 28 mrt., 16:00
Afbeelding
Heerlijk avondje bluesmuziek in café 't Portiertje 28 mrt., 12:00
Afbeelding
Politieberichten 27 mrt., 16:30
Afbeelding
Voer de bij bij 27 mrt., 15:00