Niek Groen (links) en Jos Keijsper bij Eetcafé Klaas
Niek Groen (links) en Jos Keijsper bij Eetcafé Klaas Foto: aangeleverd

Eetcafé Klaas te koop

Algemeen

UITGEEST - Niek Groen en Jos Keijsper, beiden eigenaar van twee succesvolle restaurants besluiten om elkaar de ruimte te geven voor persoonlijke ambities. Daarom staat vanaf nu Eetcafé Klaas te koop.

Succesvolle start
In 2016 begon het avontuur van Café Restaurant Klaas. Jos als chef-kok en Niek als gastheer.
‘’We kijken terug op een geweldige tijd,” vertellen de compagnons enthousiast. “We zijn begonnen met een klein team, waren vijf dagen per week geopend voor diner en in de jaren daarna hebben we alles aangepakt. Het diner zat vanaf dag één altijd vol en we hadden wachtlijsten voor het weekend. We verzorgden lunch op reservering, organiseerden feesten en bierproeverijen in de bovenbar, bruiloften, livemuziek in het restaurant, condoleances, recepties, luxe menu’s met wijnarrangementen tijdens Kerst, koffie en appeltaart op Koningsdag, borrel en kinder-entertainment na de sinterklaasintocht, een kerstmarkt op het Gemeentehuisplein, take-away en maaltijdbezorging in de corona lockdown. En natuurlijk de Uitgeester kermis, die in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een groots 5-daags evenement met tijdens het Deunen op maandagmorgen 08:00 uur ’s ochtends wel 2000 bezoekers!’’

 Zowel qua sfeer, beleving en smaak, hebben Groen en Keijsper altijd willen verrassen. Op social media kwamen zij met ludieke en spraakmakende video’s waarbij humor de boventoon voerde. De culinaire gidsen en rubrieken wisten hen te waarderen. Het Noord-Hollands Dagblad, de Telegraaf, Gault Millau, Lekker en Michelin schreven lovende woorden over de gerechten, wijnen, het zelfgebrouwen speciaalbier ‘Witte Klaas’ en de service. 

Uitbreiding op het Erfgoedpark
In februari 2020 werden Jos en Niek benaderd om de horeca op Erfgoedpark de Hoop te faciliteren. Door het uitbreken van de coronapandemie, met als gevolg een horecalockdown, besloten Jos en Niek om in mei 2020 ijssalon De Kleine Molen te openen. “Bij Klaas waren onze bezorgmaaltijden een succes, maar een deel van ons team zat thuis. Met alle collega’s hebben we de Kleine Molen verbouwd, geschilderd en ingericht tot volwaardig ijssalon. In juni 2021 volgde de opening van Restaurant Krelis”.

Omdat Jos en Niek niet meer dagelijks bij Klaas aanwezig konden zijn, werden collega’s met de juiste ervaring aangetrokken. Café Restaurant Klaas werd Eetcafé Klaas met een passende Eetcafé kaart en uitstraling. Het team groeide van 2 naar 80 medewerkers in zeven jaar. 

Persoonlijke ambities 
Jos en Niek kijken terug op zeven mooie jaren maar kijken ook vooruit. Jos en zijn partner Natalie hebben al enige tijd de wens om te verhuizen. De keuze is gevallen op Dordrecht, waar Natalie is opgegroeid. ‘’Mijn schoonouders wonen nog steeds in Dordrecht en als wij daar zijn, voelt het als een tweede thuis”, vertelt Jos.  

Jos en Niek hebben goede communicatie hoog in het vaandel. “De afgelopen zeven jaar hebben we samen met ons team iets moois opgebouwd. Dat lukt alleen als je op één lijn zit en dat is niet altijd vanzelfsprekend. Bij elkaar peilen of alles naar wens gaat, is essentieel voor een vruchtbare samenwerking. Terugkijken is fijn maar vooruitkijken nog veel belangrijker. Vooral in de afgelopen maanden, spraken wij vaak over de toekomst en hebben we uitgebreid gefilosofeerd over geluk in het leven. Want wat maakt ons persoonlijk nu écht gelukkig? Daarin geven we elkaar ook nu de ruimte en dat betekent dat we ieder ons eigen pad volgen.’’  

 Jos verhuist naar Dordrecht. Niek blijft ondernemer in Uitgeest
En zo besloten de bevriende compagnons om de boedel te scheiden. Klaas staat nu te koop. Jos verhuist naar Dordrecht en gaat zich daar bezinnen op een nieuwe uitdaging. ‘’Het staat nog niet vast wat ik daar exact ga doen,’’ vertelt Jos openhartig. “Mijn gezin en ik willen ons eerst rustig vestigen en het huis van mijn schoonvader verbouwen. Daarna gaan we in de zomer met onze camper reizen, om tijd met het gezin door te brengen en inspiratie op te doen voor een nieuwe onderneming’’.

Niek krijgt de kans om Restaurant Krelis en ijssalon De Kleine Molen voort te zetten. ‘’Een geweldige uitdaging die ik graag met ons team wil aangaan,’’ geeft Niek aan. “Er werken fijne mensen in onze organisatie met wie ik verder wil. Het Erfgoedpark is een schitterende locatie aan het Uitgeestermeer waar ik word uitgedaagd om als ondernemer de horeca op een bepaald niveau neer te zetten. Bij het afscheid van mijn compagnon, loopt er ook een stukje kennis en kunde de deur uit. Het succes van onze samenwerking was dat Jos zijn focus op de keuken had en ik die heb op andere onderdelen binnen de bedrijven. Ik heb veel van Jos geleerd en samen met het team gaan wij dit levenswerk voortzetten. Ik ben in gesprek met een nieuwe Chef-kok en binnen de organisatie hebben wij ook talentvolle medewerkers die nu een nieuwe kans krijgen om door te groeien.’’  

 Restaurant Krelis wordt toegankelijker.
Jos vertrekt in mei en blijft dus nog enkele maanden doorwerken om de keuken goed over te dragen. Niek wil, vooruitkijkend op de toekomst, een toegankelijkere zaak. “Op dit moment heeft Krelis geen carpaccio en saté. Dat was wel het succes van Café Restaurant Klaas toen Jos en ik in 2016 startten.’’
Jos: ‘’Wij serveerden destijds carpaccio en saté, maar ook eendenlever, heilbot en langoustines. Een mix van herkenbare maar ook luxe ingrediënten. Dat sloeg aan.”
Niek: ’’Restaurant Krelis is nu wel succesvol met verrassende gerechten, mooie wijnen, de luxe High Tea, bovenzalen en een mooie algehele beleving. Echter wil ik dat alle Uitgeesters en andere gasten zich bij ons welkom voelen. We hebben goed geluisterd naar onze gasten en collega’s. Daarom hebben we gezamenlijk met ons team besloten om een kleine conceptwijziging door te voeren. Als je saté wilt eten, kom je gezellig langs. Als je zin hebt in bouillabaisse, staat deze nog steeds op de kaart. Krelis behoudt het goede, maar voegt toegankelijkheid toe. En bij ijssalon De Kleine Molen haal je van april tot september nog steeds heerlijk huisgemaakt ijs, koffie, thee en meer.”

Eetcafé Klaas in de verkoop
Jos en Niek hopen dat een enthousiaste ondernemer Eetcafé Klaas wil exploiteren en met dezelfde liefde en energie Klaas wil voortzetten.
“Naar onze mening staat Klaas als een huis. Het Eetcafé concept werkt goed op deze locatie. En tegelijkertijd zijn er nog voldoende kansen om Klaas naar een hoger niveau te tillen. Een mooie uitdaging!’’ besluiten de bevriende compagnons.  

Wat verandert er voor de gasten van Klaas?
Niets totdat het verkocht is. Eetcafé Klaas blijft zoals het nu is. Met ons team onder leiding van Chef-kok Serge en gastheer Ralph hebben wij er nog iedere dag plezier in om onze gasten een geweldige avond te laten beleven. Dat verandert niet. Als gast blijf je van harte welkom van woensdag t/m zondag voor borrel, diner en voor partijen in de Klaas Bovenbar.  

 Wat gebeurt er met mijn reservering over een paar weken?
Het gaat ongetwijfeld even duren voordat Klaas verkocht is. Zolang je niets hoort, gaat alles gewoon door. De kans is ook aanwezig dat de nieuwe eigenaar het concept wil voortzetten.  

Ik heb nog een Klaas cadeaubon. Wat doe ik daarmee?
Cadeaubonnen zijn geldig zolang Jos en Niek de eigenaren van Klaas zijn. Heb je dus nog een cadeaubon in huis? Kom deze dan verzilveren! Je bent van harte welkom.

 Wat gebeurt er met de kermis?
Als Uitgeesters begrijpen wij hoe belangrijk de kermis voor de Uitgeester gemeenschap is. Editie 2023 wordt dus volledig door team Klaas onder leiding van Niek georganiseerd.  

Wat verandert er voor het personeel?
Niets totdat het verkocht is. Wij werken nu met een geweldige groep mensen die zowel bij Klaas, Krelis als bij De Kleine Molen werken. Dat zal veranderen als Klaas verkocht wordt. Maar zolang dat niet het geval is, blijft alles zoals het nu is.

Tot slot
Jos en Niek beseffen dat het besluit tot verkoop voor veranderingen gaat zorgen.
“Tegelijkertijd weten wij dat het leven onderhevig is aan veranderingen. Niets is voor altijd. Het leven biedt veel kansen.’’ geven de heren aan.
“Wij zijn heel dankbaar voor de afgelopen zeven jaar. Het was een geweldige tijd met dank aan alle gasten die wij hebben mogen verwelkomen. Het leven gaat door en er ontstaan weer nieuwe uitdagingen. Hopelijk hebben wij nu duidelijkheid gegeven over onze ambities. Daar willen we eerlijk en transparant over blijven communiceren. Dus heb je nog vragen? Laat het ons horen!’’ besluiten Jos en Niek.

De voormalige tandartspraktijk aan de Benesserlaan wordt onderdeel van een aantal woningen.
Vastgesteld bestemmingsplan Benesserlaan 266 16 uur geleden 3
Afbeelding
Vernieuw uw paspoort en identiteitskaart op tijd 18 uur geleden
Afbeelding
Heemskerkerduin Korenroute zondag 14 april 11 apr, 15:00
John NotLennon.
John NotLennon treedt op bij De Zwaan Cultureel 11 apr, 12:00
Wethouder René Oud slaat samen met sterke hulpjes de symbolische eerste paal.
Symbolische eerste paal voor nieuwe sportzaal 11 apr, 11:00
Museumgemaal in Akersloot.
Fietstocht door 'Akersloot aan Zee' 11 apr, 09:00
Krijgen we dit jaar meer last van wespen?
Komend lenteweer bepaalt mate van wespenoverlast 10 apr, 16:00
De aanrijding zorgde voor veel verkeershinder.
Ongeluk onderaan afrit Heemskerk; veel verkeershinder 10 apr, 15:15
Diverse warmtepompen.
Gratis eendaagse training over warmtepompen voor ondernemers 10 apr, 12:00
Ellyne Wieringa.
Ode aan Pablo Casals bij De Zwaan Cultureel 10 apr, 09:00
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 9 apr, 16:00
Masha Bijlsma.
Masha Bijlsma Sextet in Jazzclub Laurentz 9 apr, 12:00
Digitale krant