Afbeelding
Foto: aangeleverd

Hoe werkt een Herenboerderij?

Algemeen Castricum

CASTRICUM – Heb je al eens gehoord of gelezen over een ‘Herenboerderij’, en denk je erover je aan te sluiten? Goed nieuws, want een groep enthousiaste kartrekkers zet zich volop in om er een te realiseren in de omgeving van Castricum. Op donderdag 26 januari houden ze weer een informatieavond om iedereen te informeren over de realisatie van deze ‘coöperatieve boerderij’.  

Digitale bijeenkomst
Wolter van der Vlist, voorzitter van Herenboeren Kennemerland: “We organiseerden het afgelopen jaar meerdere online informatieavonden. De opzet was heel interactief en sloeg enorm goed aan. Er werd algemene informatie gedeeld, er waren momenten in een break-out en we gingen ook echt in gesprek.” Inmiddels hebben zich weer meer dan 130 nieuwe geïnteresseerden gemeld, dus hoog tijd voor een nieuwe info avond! “De bedoeling is dat we nieuwe geïnteresseerden kort het concept uitleggen en bijpraten over de ideeën. Ook gaan we samen kijken naar de regiokaart van de omgeving Castricum, Limmen, Heiloo, Uitgeest en Heemskerk om te kijken waar de mogelijkheden liggen.”  

De kartrekkers van Herenboeren Kennemerland hebben sinds ze in oktober 2021 van start gingen niet stilgezeten. Er is een coöperatie opgericht; ze hebben vele lokale agrariërs ontmoet; er is een website opgetuigd en er wordt flink gewerkt aan een netwerk op de social media-kanalen. In april 2022 opende de inschrijving en al meer dan 130 huishoudens hebben zich aangemeld bij dit lokale initiatief. Aan animo geen gebrek. Belangrijkste doel voor nu is het vinden van grond! 

Website: www.kennemerland.herenboeren.nl 
Instagram: herenboeren_kennemerland 
Facebook: https://www.facebook.com/Herenboeren.Kennemerland 

Wil je de info avond bijwonen? Mail naar kennemerland@herenboeren.nl en krijg de Teams-link opgestuurd. Zet in je agenda: 26 januari, 20.00 uur. 

 

Afbeelding
Uitgeest herdenkt omgekomen Amerikaanse soldaten uit WO2 4 uur geleden
Afbeelding
Thema-avond Autisme en Genderidentiteit 9 uur geleden
Afbeelding
Grote sein- en wisselstoring Amsterdam en omgeving 10 uur geleden
Afbeelding
Buona Sera organiseert reünie 2 feb, 09:56 10
Afbeelding
Blije gezichten tijdens kennismakingsavond Blijer Uitgeest 1 feb, 17:00
Afbeelding
Kindcentrum Cornelis klaar voor 'wereldse' toekomst 1 feb, 14:00
Afbeelding
Over schermen 1 feb, 12:00
Afbeelding
Transitiecafé Circulaire Economie op 3 februari 1 feb, 09:58
Afbeelding
Open Dag op het Jac. P. Thijsse College 31 jan, 16:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst Grip op je knip 31 jan, 12:00
Afbeelding
Expositie 'Kleed je goed!' in beeld video 31 jan, 09:57
Afbeelding
Politieberichten 30 jan, 13:15