Na de toespraken en de confettiregen volgde het lied en dansje door de leerlingen.
Na de toespraken en de confettiregen volgde het lied en dansje door de leerlingen. Foto: Anita Webbe

Feestelijke opening Kindcentrum Cornelis

Algemeen

UITGEEST - Op woensdagmorgen 25 januari werd Kindcentrum Cornelis in Uitgeest feestelijk geopend. Deze opening markeert een lange periode van plannen maken, voorbereiden en bouw. Zowel voor Stichting Tabijn, waar de Cornelis onderdeel van uitmaakt, het team en de kinderen, als voor de gemeente Uitgeest is dit een belangrijk moment waarnaar zij allemaal hebben uitgekeken. 

Speciaal voor de opening hebben de kinderen van de groepen 1 tot en met 8 een dans en een lied ingestudeerd, waarmee zij de openingshandeling een extra feestelijk tintje gaven. Bij de openingshandeling waren verder bestuurder Carla Smits van de Stichting Tabijn, wethouder René Oud en kinderburgemeester Dean Hermans uit groep 8 betrokken. 

In het gloednieuwe, duurzame gebouw van Kindcentrum Cornelis zijn en de voormalige basisscholen Molenhoek en Vrijburg bij elkaar gekomen. De oude schoolgebouwen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd qua onderhoud, duurzaamheid en onderwijskundige doelstellingen. Het nieuwe kindcentrum biedt zowel onderwijs als opvang onder één dak. Kinderopvang De Wereld, onderdeel van Tabijn Opvang BV, biedt peuteropvang voor kinderen van 2-4 jaar en vroeg- en voorschoolse educatie, en daarnaast voorschoolse- en naschoolse opvang. Het gebouw is daarmee van 7.30 tot 18.30 uur open voor kinderen en ouders. Na de herfstvakantie werd het gebouw al in gebruik genomen door de peuteropvang, 11 januari ging het gebouw open voor alle kinderen.

Carla Smits van Tabijn is ‘bijzonder trots op het nieuwe kindcentrum. “Met Kindcentrum Cornelis willen wij de kinderen een gastvrije, inspirerende plek bieden waar zij zichzelf mogen zijn, zichzelf leren kennen en de wereld op een veilige en uitnodigende manier mogen ontdekken. Onze kinderen leven in een andere wereld dan de wereld waarin wij opgroeiden. We kunnen de wereld niet veranderen, of veranderingen stopzetten. We kunnen de wereld wel een stukje mooier maken. Daarvoor is ons Werelds onderwijs de basis. In kleine verhalen en activiteiten willen we bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Op het niveau van de kinderen, met de kinderen. We willen kinderen laten zien waar ze wonen, met wie ze wonen. En hoe we samen op een democratische manier kunnen bijdragen aan het schoner, mooier, fijner maken van de stukjes wereld waar wij invloed op hebben. In dit mooie, nieuwe, duurzame gebouw is daarvoor een geweldige basis gecreëerd.”

Ook wethouder René Oud is enthousiast over het eindresultaat. “De toekomst van morgen wordt bepaald door de jeugd van nu. In het nieuwe kindcentrum Cornelis wordt voor deze toekomst een solide basis gelegd. Een basis op het gebied van rekenen, lezen en schrijven, maar ook van samenwerken en vriendschappen sluiten wat net zo belangrijk is. Het gebouw is eigentijds en vernieuwend. Ik ben blij voor Uitgeest en trots op Uitgeest, want we hebben dit samen weten te realiseren voor de huidige en toekomstige generatie kinderen.”
De middag werd afgesloten met een receptie voor genodigden.

V.l.n.r. René Oud (wethouder), Carla Smits (bestuur Tabijn), Margriet Speklé (directeur) en Aram Louman (locatiemanager).
24 oktober - De eerste kindervoetjes stappen bij Kindcentrum Cornelis binnen, op weg naar de peuteropvang.
Cees Zonneveld met een deel van het 'Vrijburgkunstwerk'.
Een tweede leven voor 'kunstwerk De Vrijburgschool' start in het gemeentehuis Uitgeest 1 uur geleden
Impressie.
Stichting Oer-IJ organiseert maandelijks 'ommetje in Oosterbuurt' 3 uur geleden
Van harte gefeliciteerd als je jarig bent op 29 februari!
Het is vandaag een schrikkeldag, waarom is deze er? 5 uur geleden
BOA Frensel Stefania.
Meer bevoegdheden voor boa's 21 uur geleden 3
Help je mee? Voor grijpers en afvalzakken wordt gezorgd.
Opschoondag in Uitgeest 23 uur geleden
Kip en het ei.
De kip en het ei - Voorleestheater bij LeesLokaal 28 feb, 12:00 1
Grutto's kijken bij Fort Krommeniedijk (Fort K'IJK).
Weidevogels spotten bij Fort Krommeniedijk 27 feb, 16:00
Afbeelding
Complimentendag: Jongeren geven vaker een compliment dan 65-plussers 27 feb, 12:00
De vleermuis die tijdens de knutselworkshop wordt gemaakt.
Knutselworkshop in Pieter Vermeulen Museum 27 feb, 10:00
Steenloper op het wad.
Ameland en Terschelling, eilanden om te ontdekken 26 feb, 16:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 29 februari 26 feb, 10:00
Afbeelding
Gemeentelijke belastingen 25 feb, 16:00
Digitale krant