Sporthal de Zien weer veilig verklaard.
Sporthal de Zien weer veilig verklaard. Foto: Vincent Bloothoofd

Sporthal De Zien vanaf zaterdagochtend a.s. weer open

Algemeen

UITGEEST - Met pijn liet de gemeente Uitgeest vorige week donderdag met onmiddellijke ingang Sporthal de Zien sluiten in verband met de brandveiligheid. Vanaf morgen opent de sporthal weer voor bijna alle activiteiten. Burgemeester Sebastiaan Nieuwland: “Samen met Optisport, de Omgevingsdienst IJmond en lokale partners hebben we het onmogelijke mogelijk gemaakt. Ik ben met de wethouders verheugd dat morgen om 08.00 uur de deuren weer open kunnen.” 

Zo snel mogelijk de sporthal weer veilig open was vanaf de dag van sluiting de inzet. De structurele oplossing en de beantwoording van de vraag hoe het heeft kunnen gebeuren van belang, maar eerst weer ruimte om te sporten en elkaar te ontmoeten. En dat is gelukt, vanaf zaterdag 21 januari is de sporthal weer toegankelijk voor alle sportieve activiteiten en de fysiotherapie praktijk. Enkel evenementen zoals dierenshows kunnen voorlopig niet in Sporthal de Zien gehouden worden. 

Veilig voor gebruik
Maandag 16 januari al werd er gestart met de maatregelen om te kunnen openen. Alle kabels en leidingen rondom de stookruimte zijn brandwerend bekleed; de toegangsdeuren van de stookruimte zijn vervangen en brandwerend uitgevoerd; de ontruimingsinstallatie is nagekeken op juiste werking; nooduitgangen zijn snel toegankelijk gemaakt en de Omgevingsdienst IJmond heeft het hele gebouw getoetst. Daarnaast is er vanaf morgen tijdens de openingstijden een brandwacht aanwezig. Met al deze maatregelen is het gebouw veilig voor gebruik.

Lokale partners
Wethouder Jan Schouten die gebouwenbeheer in portefeuille heeft: “In de huidige markt mag je al blij zijn dat iemand binnen een week komt kijken om een offerte op te kunnen maken. We hebben gebruik kunnen maken van de goede contacten van Optisport en van onze mensen van de gebouwendienst. Daarnaast zijn lokale partners snel bijgesprongen. De Omgevingsdienst IJmond heeft ook direct tijd gemaakt. Gelukkig maar, want elke dag sluiting is er één teveel.” De komende periode werkt de gemeente aan een structurele oplossing, waarna er geen brandwacht meer nodig zal zijn om de veiligheid te garanderen.

Voor de sportverenigingen en overige gebruikers blijft Optisport het eerste aanspreekpunt. De gemeente verwacht binnenkort meer informatie te kunnen geven over de achtergronden van de sluiting. Maar zoals burgemeester Nieuwland stelt: “Morgen eerst weer sporten. Ik kijk er naar uit om morgenochtend vanaf acht uur de Sportzaal weer gewoon in gebruik te zien.” 

Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 10 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 15 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 20 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Digitale krant