Ed Vendel.
Ed Vendel. Foto: aangeleverd

De Zes Vragen aan Ed Vendel

Algemeen

1. Waar ben je geboren en getogen?
Heemskerk is mijn geboortedorp, daar heb ik mijn hele jeugd gewoond. Nog even een uitzwaai naar Zaandam gehad, waar ik getrouwd ben.

2. Wat maakt Uitgeest voor jou speciaal?
Al vanaf mijn tienerjaren heeft Uitgeest een plekje in mijn hart. Vroeger tijdens het uitgaan, daarna als ondernemer en sinds drie jaar woon ik er. Uitgeest is nog echt een dorp waar je elkaar op straat begroet. Heb je iets nodig dan zoek je het eerst in je eigen dorp. In Uitgeest geven de mensen nog om elkaar. Daarom waardeer ik Uitgeest en de inwoners zo enorm.

3. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Heel cliché misschien, maar: ‘wees eerlijk’. Naar mijn idee bereik je daar het meeste mee en slaap je het lekkerst.

4. Heb je hobby’s?
Jazeker, In mijn werk ben ik altijd bezig met computers, telefoons en de nieuwste bijbehorende ontwikkelingen, maar in mijn vrije tijd vind ik het leuk met oude auto’s bezig te zijn. Ook heb ik een bootje en ga daarmee graag het water op. In het weekend ga ik geregeld met vrienden het bos in om lekker te mountainbiken.

5. Welk maatschappelijk probleem raakt jou?
Ik maak me zorgen om de vele gelijktijdige crises waarin de wereld zich nu in bevindt en de mensen die daar ongewild het slachtoffer van worden. Ik hoop dat het snel weer beter gaat, maar vrees dat het nog wel even gaat duren.

6. Waar word je blij/gelukkig van?
Ik ben heel blij met mijn gezin en de mensen om mij heen. Ook hou ik van mijn werk en hoop nog lekker een aantal jaartjes zo door te kunnen gaan. Daarna probeer ik steeds meer vrije dagen te creëren, om lekker te besteden met mijn vrouw, kinderen en voor mijn hobby’s.

De persoonlijke vraag van Peter Meijer:
“Veel mensen kennen jou van de computerwinkel op de Beatrixlaan waar je behulpzaam klanten te woord staat en altijd in bent voor een geintje. Wat is de leukste ervaring die je wilt delen met de lezers?”
In de 27 jaar dat wij een computerwinkel hebben zijn er inmiddels al vele leuke ervaringen geweest die altijd leuk blijven om te vertellen op verjaardagen en feestjes. Zo zijn wij ooit eens vergeten om de voordeur op slot te doen, maar wel het alarm ingeschakeld hadden. De eerste klant, een meneer op leeftijd, kwam op een maandagochtend (we waren nog gesloten) nietsvermoedend binnen om een pakketje af te geven bij de post. In een enorme herrie omdat alle sirenes begonnen te loeien en in een dikke mist door twee rookgeneratoren stond de man vervolgens volledig ingesloten. Bij de meldkamer gingen alle alarmbellen af waarop de politie met hoge snelheid en zwaailicht uitrukte om de ‘dief’ in de kraag te vatten. Intussen wist de ‘inbreker’ op de tast de uitgang van de winkel te vinden en is er geschrokken als een haas vandoor gegaan. Diezelfde middag de man nog gesproken. Hij heeft het bezoek aan onze winkel als schrikbarend ervaren maar kon er naderhand enorm om lachen. Gelukkig hebben we de camerabeelden nog!

Ed geeft het stokje door aan Kasim Colak met de persoonlijke vraag:
“Ik ken jou als de uiterst vriendelijke, altijd opgewekte jongen die het altijd erg druk heeft met het maken van kleding en gordijnen in Uitgeest. Van wie heb jij het vak geleerd en hoe ben je in Uitgeest terechtgekomen met je bedrijf?”

Afbeelding
Uitgeest herdenkt omgekomen Amerikaanse soldaten uit WO2 3 uur geleden
Afbeelding
Thema-avond Autisme en Genderidentiteit 7 uur geleden
Afbeelding
Grote sein- en wisselstoring Amsterdam en omgeving 9 uur geleden
Afbeelding
Buona Sera organiseert reünie 2 feb, 09:56 10
Afbeelding
Blije gezichten tijdens kennismakingsavond Blijer Uitgeest 1 feb, 17:00
Afbeelding
Kindcentrum Cornelis klaar voor 'wereldse' toekomst 1 feb, 14:00
Afbeelding
Over schermen 1 feb, 12:00
Afbeelding
Transitiecafé Circulaire Economie op 3 februari 1 feb, 09:58
Afbeelding
Open Dag op het Jac. P. Thijsse College 31 jan, 16:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst Grip op je knip 31 jan, 12:00
Afbeelding
Expositie 'Kleed je goed!' in beeld video 31 jan, 09:57
Afbeelding
Politieberichten 30 jan, 13:15