Buitenspelen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen, zowel fysiek als mentaal en sociaal.
Buitenspelen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen, zowel fysiek als mentaal en sociaal. Foto: Shutterstock

Winnaars De Kleine Jantje Beton Loterij bekend

Algemeen

REGIO - Op 1 december heeft de trekking van De Kleine Jantje Beton Loterij plaatsgevonden. Uit de 137.659 door kinderen verkochte lootjes zijn onder toeziend oog van de notaris de winnende lotnummers getrokken door de directeur van Jantje Beton, Dave Ensberg. Diverse partners van Jantje Beton stelden prijzen beschikbaar, zoals twee Philips Smart TV’s, 1 minuut gratis winkelen bij supermarktketen Dirk en toegangskaartjes voor dierentuinen ZooParc Overloon en AquaZoo Leeuwarden. 

Kinderen van bijna 350 basisscholen in Nederland liepen dit jaar in mei en september langs de deuren om lootjes te verkopen. Ook verstuurden ze whatsapp verzoekjes naar vrienden en familie via de ‘Tikkie jij bent ‘m-actie’ om loten te verkopen. De helft van de opbrengst van de verkochte lootjes is bestemd voor hun eigen school en de andere helft is voor de projecten van Jantje Beton.

 De winnaars
Iedere lotenkoper kan via de lotenchecker kijken of ze een prijs hebben gewonnen. Alle winnaars worden ook persoonlijk op de hoogte gebracht door Jantje Beton en ontvangen hun prijs thuis. Uit de 137.659 verkochte loten zijn 126 winnende lotnummers getrokken.

Geld hard nodig voor mogelijk maken buitenspelen
Een op de zes kinderen speelt nooit buiten! Terwijl buitenspelen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen, zowel fysiek als mentaal en sociaal. Jantje Beton maakt zich grote zorgen. Daarom halen leerlingen geld op door lootjes aan hun familie, vrienden en buurtbewoners te verkopen. De helft van de opbrengt gaat naar de scholen om meer buitenactiviteiten te organiseren. De andere 50% gaat naar de projecten van Jantje Beton waarmee ervoor gezorgd wordt dat meer kinderen kunnen buitenspelen.

Belang van buitenspelen
Het belang van buitenspelen brengt Jantje Beton momenteel ook onder de aandacht tijdens de radiocampagne die tot 9 december te horen is op NPO 1, 2 en 3 en via een social media-campagne. Jantje Beton dankt alle lotenkopers voor het meespelen! Meer info: www.jantjebeton.nl/loterij en www.jantjebeton.nl/projecten

Afbeelding
Uitgeest herdenkt omgekomen Amerikaanse soldaten uit WO2 3 uur geleden
Afbeelding
Thema-avond Autisme en Genderidentiteit 7 uur geleden
Afbeelding
Grote sein- en wisselstoring Amsterdam en omgeving 9 uur geleden
Afbeelding
Buona Sera organiseert reünie 2 feb, 09:56 10
Afbeelding
Blije gezichten tijdens kennismakingsavond Blijer Uitgeest 1 feb, 17:00
Afbeelding
Kindcentrum Cornelis klaar voor 'wereldse' toekomst 1 feb, 14:00
Afbeelding
Over schermen 1 feb, 12:00
Afbeelding
Transitiecafé Circulaire Economie op 3 februari 1 feb, 09:58
Afbeelding
Open Dag op het Jac. P. Thijsse College 31 jan, 16:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst Grip op je knip 31 jan, 12:00
Afbeelding
Expositie 'Kleed je goed!' in beeld video 31 jan, 09:57
Afbeelding
Politieberichten 30 jan, 13:15