De kerstbomenverkoop van vorig jaar was gezellig én een groot succes.
De kerstbomenverkoop van vorig jaar was gezellig én een groot succes. Foto: aangeleverd

Nieuwe Akersloter traditie maakt wereld stukje mooier

Algemeen

AKERSLOOT - De kerstbomenverkoop die de firma Slikweid uit Akersloot vorig jaar opstartte om het Blessing Children’s Home in Kenia te ondersteunen krijgt dit jaar een vervolg. Wederom gaat deze grote Akersloter familie zich inzetten om de wereld van de kinderen in dit weeshuis mooier te maken onder leiding van de broers Bram en Bob Kaandorp. 

Het familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de in- en verkoop van bloemen koopt via hun dochteronderneming in Kenia rozen in bij zo’n dertig verschillende kwekers aldaar. Omdat zij minimaal vier keer per jaar afreizen naar Kenia en in nauw contact staan met hun plaatselijke medewerkers voelen ze zich verbonden met de gemeenschap. Met lede ogen zien zij aan hoe de coronacrisis heeft toegeslagen in het Afrikaanse land.

De jaarlijkse kerstborrel
De broers werken het hele jaar door keihard, voor dag en dauw zijn zij bezig in het bloemenbedrijf, maar ook nu de ‘Grüne Wochen’ eraan komen en er minder bloemen en meer groen wordt verkocht denken zij er niet aan om hun rust te pakken. “Wij zien onze eindejaarsactie voor het Blessing Children’s Home zoals andere bedrijven hun jaarlijkse kerstborrel zien: het is heel gezellig met z’n allen, de glühwein vloeit rijkelijk in café ’t Voorom, maar we doen daarbij wel iets goeds terug voor de Keniaanse gemeenschap. Dat geeft ons meer voldoening dan een kerstborrel of kerspakket,” aldus Bob.

Dankbaarheid en vreugde
In juni reisde Bob af naar Kenia met de opbrengst van de kerstbomenverkoop van vorig jaar. “We hebben ervoor gekozen om de donaties om te zetten in voedsel en andere producten voor levensonderhoud. Vaak wordt er rondom Kerst meer gedoneerd aan weeshuizen maar moeten ze in de zomer echt alle eindjes aan elkaar knopen; daarom hebben we ervoor gekozen om dit juist in juni te doen,” zo legt Bob uit.

Op de Facebookpagina van Slikweid heeft Bob een fotoreportage geplaatst van deze reis waarin te zien is onder welke erbarmelijke omstandigheden de kinderen in het weeshuis leven. Toch lees je ook dankbaarheid en vreugde op de gezichten van de kindertjes en de leiding van het weeshuis. “Als ik daar ben besef ik dat wij het een stuk beter hebben,” aldus Bob.

Een kerstboom met een verhaal
Op zaterdag 3 december zullen deze prachtige kerstbomen met een goed verhaal om klokslag 9.00 uur weer strategisch staan opgesteld voor café ’t Voorom, zodat de kopers zich na het uitkiezen van een prachtige boom kunnen warmen aan een lekker glühweintje in het café terwijl de broers Bob en Bram met hun neven en vrienden de bomen rondbrengen. Reserveren kan via info@slikweid.nl

In het Blessing Children’s Home wonen zo’n zestig kinderen waarvan de ouders zijn overleden of waarvan de ouders niet meer in staat zijn de kinderen te verzorgen.
Bob helpt de staf van het weeshuis met uitladen en sorteren.
Afbeelding
Uitgeest herdenkt omgekomen Amerikaanse soldaten uit WO2 2 uur geleden
Afbeelding
Thema-avond Autisme en Genderidentiteit 7 uur geleden
Afbeelding
Grote sein- en wisselstoring Amsterdam en omgeving 8 uur geleden
Afbeelding
Buona Sera organiseert reünie 2 feb, 09:56 10
Afbeelding
Blije gezichten tijdens kennismakingsavond Blijer Uitgeest 1 feb, 17:00
Afbeelding
Kindcentrum Cornelis klaar voor 'wereldse' toekomst 1 feb, 14:00
Afbeelding
Over schermen 1 feb, 12:00
Afbeelding
Transitiecafé Circulaire Economie op 3 februari 1 feb, 09:58
Afbeelding
Open Dag op het Jac. P. Thijsse College 31 jan, 16:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst Grip op je knip 31 jan, 12:00
Afbeelding
Expositie 'Kleed je goed!' in beeld video 31 jan, 09:57
Afbeelding
Politieberichten 30 jan, 13:15