Monique Teeling.
Monique Teeling. Foto: aangeleverd

Haken

Algemeen Column

Volgend voorjaar worden wij opa en oma. En dat zorgt voor verschillende gevoelens. Blijdschap, bezorgdheid, euforie, spanning en nieuwsgierigheid passeren de revue. Hier had ik mij vooraf natuurlijk een voorstelling van kunnen maken, maar waar ik totaal geen rekening mee hield is ‘productiedrift’. Daar moet ik bij vermelden dat ik een creatief brein heb in de zin van dingen bedenken, fantaseren en improviseren maar echt iets in elkaar zetten is niet mijn expertise. Terwijl ik uit een nest kom van een belachelijk goed bordurende grootmoeder en een moeder die nota bene handarbeidles gaf. Ik zie mijzelf nog als achtjarige met een breiwerk zo strak dat er geen naald meer tussen te krijgen was. Ik weet me zelfs de kleur van het broddellapje voor de geest te halen.
Dus het was bijzonder te noemen dat ik mijzelf oplegde een babydekentje te maken. Door het breitrauma besloot ik te gaan haken. Schijnt tegenwoordig overigens weer mega hip te zijn. De wafelsteek leek mij wel gaaf en met mijn superhandige moeder op de achtergrond moest dat een makkie zijn. Van mijn collega kreeg ik heel lief de Haakbijbel te leen. Dat was fijn want ondertussen kreeg ik Covid en kon ik niet langs mijn crea moeder.

Ik keek in het boek en las:
Stap 1 (toer 1) 2 verbonden vv in de 3e en 4e l vanaf haaknld
Stap 2 (toer 1 verv) * 1l, 2 verbonden vv in volg 2 l herh vanaf * tot laatste l, 1l, 1 v laatste l keren.

Stap 3 en 4 maakten de error in mijn hoofd compleet en de moed zakte mij in de pantoffels. YouTube dan maar. ‘De ‘handwerkles’ zou een goede site zijn en dus zat ik met mijn snufferd voor het scherm te luisteren naar een vrouw met een stem alsof ze zojuist haar hond bij het crematorium had afgeleverd. Er waren nog meer sites maar daar werd ik totaal afgeleid door dames met ingewikkeld gelakte nagels. Omdat een aanstaande oma-collega had gezegd dat ik gewoon moest beginnen en dat het dan vanzelf goed zou komen, startte ik op goed geluk het werkje.
En ja hoor, na twee keer driftig uithalen valt er inmiddels een wafelpatroon waar te nemen. Wel jammer dat de baby er straks onder ligt zonder ook maar enig idee te hebben van mijn huzarenstukje.

Monique Teeling

Afbeelding
Uitgeest herdenkt omgekomen Amerikaanse soldaten uit WO2 3 uur geleden
Afbeelding
Thema-avond Autisme en Genderidentiteit 7 uur geleden
Afbeelding
Grote sein- en wisselstoring Amsterdam en omgeving 9 uur geleden
Afbeelding
Buona Sera organiseert reünie 2 feb, 09:56 10
Afbeelding
Blije gezichten tijdens kennismakingsavond Blijer Uitgeest 1 feb, 17:00
Afbeelding
Kindcentrum Cornelis klaar voor 'wereldse' toekomst 1 feb, 14:00
Afbeelding
Over schermen 1 feb, 12:00
Afbeelding
Transitiecafé Circulaire Economie op 3 februari 1 feb, 09:58
Afbeelding
Open Dag op het Jac. P. Thijsse College 31 jan, 16:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst Grip op je knip 31 jan, 12:00
Afbeelding
Expositie 'Kleed je goed!' in beeld video 31 jan, 09:57
Afbeelding
Politieberichten 30 jan, 13:15