Ronde van Noord-Holland, hier langs een prachtig tulpenveld.
Ronde van Noord-Holland, hier langs een prachtig tulpenveld. Foto: Sjoerd Tullenaar

Inschrijving lenteklassieker Ronde van Noord-Holland geopend

Algemeen

Noord-Holland springt weer op de fiets om een van de oudste toertochten van Le Champion te rijden. Op zaterdag 22 april 2023 vindt de 49e editie van de Ronde van Noord-Holland plaats. Kenmerkend voor deze lenteklassieker zijn de routes door prachtige groene polders, langs historische stolpboerderijen en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes. Deze editie kunnen de deelnemers kiezen uit afstanden van 85, 110 of 160 km. Inschrijven is nu mogelijk.  

Met routes langs de mooiste plekjes van de provincie verdiend de Ronde van Noord-Holland een plekje in jouw wieleragenda. Voor zowel fanatieke als recreatieve racefietsers zijn er drie afstanden van 85, 110 of 160 km. De 85 en 110 km routes nemen de deelnemers mee langs de mooiste plekjes in de regio, over landweggetjes en door karakteristieke dorpjes. Fanatiekelingen kunnen zich wagen aan de 160 km. De langste afstand neemt de fietsers aankomende editie weer mee langs de prachtige Noordzeekust bij Petten. De bloeiende tulpenvelden en uitgestrekte groene polders daarbij opgeteld zorgen voor de lenteklassieker die je als racefietser niet wilt missen.

Startlocaties
De Ronde van Noord-Holland kan worden gestart vanaf maar liefst drie verschillende startlocaties. Door de diverse opstaplocaties fietsen duizenden deelnemers verspreid door heel Noord-Holland. De fietsers kunnen hun lenteklassieker starten in Alkmaar, Hoorn of Purmerend. Een unieke belevenis in Alkmaar en Hoorn: fietsen over het beton van de ijsbaan. In Purmerend gaan de fietsers van start op de Koemarkt, een sfeervol plein in het hart van de stad met genoeg terrasjes om na de finish te proosten op de behaalde prestatie.

Goede doel
Dit jaar is de Hartstichting weer het goede doel van de Ronde van Noord-Holland. Iedereen heeft het recht op een gezond hart. Een hart dat je de kracht geeft om te groeien, te genieten, lief te hebben en te léven. Daarom werken we samen aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te kunnen herkennen en opsporen én beter te behandelen. Er kan een vrijwillige donatie worden gedaan tijdens de inschrijving of je kunt jezelf laten sponsoren door een actiepagina aan te maken via de website.

Inschrijven
De inschrijving is geopend tot en met 10 april 2023. Deelnemers die als eerst een startbewijs bemachtigen kunnen gebruik maken van een korting op het inschrijftarief. Let op: hiervoor zijn een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar! Inschrijven is mogelijk via www.rondevannoordholland.nl.

Cees Zonneveld met een deel van het 'Vrijburgkunstwerk'.
Een tweede leven voor 'kunstwerk De Vrijburgschool' start in het gemeentehuis Uitgeest 1 uur geleden
Impressie.
Stichting Oer-IJ organiseert maandelijks 'ommetje in Oosterbuurt' 3 uur geleden
Van harte gefeliciteerd als je jarig bent op 29 februari!
Het is vandaag een schrikkeldag, waarom is deze er? 5 uur geleden
BOA Frensel Stefania.
Meer bevoegdheden voor boa's 21 uur geleden 3
Help je mee? Voor grijpers en afvalzakken wordt gezorgd.
Opschoondag in Uitgeest 23 uur geleden
Kip en het ei.
De kip en het ei - Voorleestheater bij LeesLokaal 28 feb, 12:00 1
Grutto's kijken bij Fort Krommeniedijk (Fort K'IJK).
Weidevogels spotten bij Fort Krommeniedijk 27 feb, 16:00
Afbeelding
Complimentendag: Jongeren geven vaker een compliment dan 65-plussers 27 feb, 12:00
De vleermuis die tijdens de knutselworkshop wordt gemaakt.
Knutselworkshop in Pieter Vermeulen Museum 27 feb, 10:00
Steenloper op het wad.
Ameland en Terschelling, eilanden om te ontdekken 26 feb, 16:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 29 februari 26 feb, 10:00
Afbeelding
Gemeentelijke belastingen 25 feb, 16:00
Digitale krant