Afbeelding
Foto: aangeleverd

Overweeg jij om een zakelijke rekening aan te vragen? Ontdek hier of dit de juiste keuze is

Algemeen

Sta jij op het punt om een zakelijke rekening te openen? Of overweeg jij nog om dit te doen? Dan ben jij in deze blog op het juiste adres beland. Het kan immers een lastige keuze zijn of je nou wel of niet voor een rekening als deze wilt gaan. Daarom leer je op deze pagina alles over wat een zakelijke rekening voor je kan betekenen. Hierdoor wordt het maken van een keuze een fluitje van een cent.

Het verschil tussen een persoonlijke en een zakelijke rekening:

In de eerste plaats is het goed om te weten wat het verschil is tussen een persoonlijke en zakelijke rekening. Veel mensen denken dat deze keuze simpel is, maar dat valt in de praktijk vaak toch tegen. Een persoonlijke rekening wordt gebruikt door particulieren. Denk hierbij aan verzamelaars, studenten of mensen die niet werken. Een zakelijke rekening daarentegen is er speciaal voor ondernemingen. Dit kan een BV zijn, maar ook een VOF of een eenmanszaak.

Wat de vereisten zijn voor een zakelijke rekening

Ten tweede is het verstandig om te weten wat de vereisten zijn voor een zakelijke rekening. Dit is namelijk niet zo eenvoudig als je denkt, afhankelijk van de aanbieder. Zo is er bijvoorbeeld een minimaal bedrag dat je maandelijks af moet laten schrijven. Dit hangt af van de bank waar je de rekening gaat openen. Je komt er echter wel altijd wel achter als je contact opneemt met de bank of kijkt op hun website. Een ander vereiste is vaak dat je een inschrijving in het Handelsregister moet hebben. Dit kan je aanvragen bij de Kamer van Koophandel.

De voordelen van een zakelijke rekening
Tevens is het belangrijk om de voordelen van een zakelijke rekening onder de loep te nemen. Zoals hierboven al kort besproken, is dit namelijk niet hetzelfde als een persoonlijke rekening. Hieronder lichten we de grootste voordelen voor je toe.

Eenvoudig geldstromen gescheiden houden
Het grootste voordeel van een zakelijke rekening is dat je gemakkelijk geldstromen gescheiden kunt houden. Dit is erg handig, aangezien je dan precies weet hoeveel geld je bedrijf maandelijks binnenkrijgt én uitgeeft. Dit maakt het makkelijker om je jaarcijfers op te stellen en aan de belastingdienst door te geven. Bovendien voorkomt dit ook verwarring in je privé- en zakelijke boekhouding. Daardoor bespaar je uiteindelijk weer tijd en geld.

Je komt professioneel over
Een ander voordeel van een zakelijke rekening is dat je hierdoor professioneel overkomt. Dit kan erg handig zijn als je net bent begonnen met je bedrijf. Je kunt namelijk gemakkelijker contact leggen met grotere bedrijven. Zij zullen je dan sneller serieus nemen als je een zakelijke rekening hebt en niet als een particulier beschouwen. Dit geeft je bedrijf uiteindelijk weer meer kansen om te groeien.

Makkelijk om aan te vragen
Het laatste voordeel dat benoemd dient te worden, is dat het aanvragen van een zakelijke rekening eenvoudig verloopt. Dit komt doordat er steeds meer aanbieders op de markt komen. Dit maakt de keuze voor een rekening dan ook steeds makkelijker. Daarnaast is het ook mogelijk om online een zakelijke rekening aan te vragen. Dit is erg handig, aangezien je dan niet naar een fysieke locatie hoeft toe te gaan. Wel moet je er rekening mee houden dat online aanvragen vaak iets langer duurt dan wanneer je contact opneemt met de bank. Dit komt omdat ze bepaalde gegevens zoals je paspoort en je inschrijving bij het Handelsregister moeten invoeren.

Al met al kan een zakelijke rekening openen zeker een interessante optie voor je zijn. Dit geldt al helemaal als je de verschillen kent tussen een rekening als deze en een persoonlijke rekening. Bovendien zijn er veel voordelen waar je van kunt profiteren wanneer je een zakelijke rekening hebt. Het is daarom onze hoop dat het maken van een keuze niet een stuk eenvoudiger voor je is geworden.

(Dit is een betaald artikel)

Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 2 uur geleden
Stolpersteine / Struikelstenen worden ook in Uitgeest geplaatst.
Plaatsing 'stolpersteine' (struikelstenen) in Uitgeest 4 uur geleden
Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 22 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 19 apr, 12:00
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 19 apr, 10:00
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Digitale krant