Albert Brandjes.
Albert Brandjes. Foto: aangeleverd

De Zes Vragen aan Albert Brandjes

Algemeen

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in de Corverslaan in Velsen-Noord. De meeste jaren ben ik opgegroeid in de Wijkeroogstraat, waar we aan het Wijkeroogpark woonden. Prachtig! Ik heb op de St. Jozefschool gezeten en gevoetbald bij KIC, de club met het mooiste shirt van de IJmond. Sinds 2000 woon ik samen met Petra op De Spin. Daar hebben we Youri en Ruben gekregen. We wonen nog steeds met veel plezier in Uitgeest.

 1. 2. Wat is je favoriete plek in Uitgeest en waarom?
  Uiteraard komen we graag bij het Uitgeestermeer en de gezellige horeca eromheen. Favoriete plek is natuurlijk De Spin 49, ons fijne huis met een mooie tuin.


 2. 3. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
  De verdere verharding van de maatschappij. Het zou mooi zijn als we de maatschappelijke problemen, voorbeelden genoeg in deze tijd, niet alleen vanuit ons eigen standpunt zouden benaderen, maar ook wat meer oog zouden hebben voor de belangen en argumenten van de andere partijen. Dat zou op zijn minst de sfeer ten goede komen.

 3. 4. Heb je hobby’s?
  Mijn grootste hobby van de laatste jaren is golf. Ik ben lid van de Uitgeester golfclub De Bakker (zie website www.golfclubdebakker.nl), 19 jaar geleden opgericht in de straat De Bakker in De Kleis. Ik doe graag mee met de wedstrijden. Ook ben ik lid van de wedstrijdcommissie en organiseer ik samen met de andere leden zo’n 20 wedstrijden per jaar door heel Nederland. De voorbereidingen voor komend seizoen zijn alweer gestart. De Bakker Open op de Heemskerkse golfclub is daar ook weer bij, een toernooi waar aspirant-leden vrijblijvend een keer een wedstrijd mee kunnen doen. Voor ons lustrum staat komend jaar ook een mooie en zeker gezellige golfreis naar het buitenland op het programma. De laatste zeven seizoenen heb ik bij FC Uitgeest de voetbalteams van Youri en Ruben getraind en gecoacht (samen met Bart). Ruben is dit jaar naar de zaterdagsenioren overgestapt, dus deze hobby is daarmee gestopt. Er blijft nu meer tijd over voor andere dingen, zoals bijvoorbeeld tuinieren en klussen oppakken die zijn blijven liggen.

 4. 5. Wat zoek je op reis?
  Lekker weer en interessante dingen om te zien of te doen. We gaan bij voorkeur naar een kuststreek met gezellige plaatsen. Italië is ons favoriete land.

 5. 6. Wat is het gekste wat je ooit hebt gedaan?
  Het komt in de krant, dus doe deze maar: ik heb in mijn jeugd een keer meegedaan aan een misterverkiezing. Mijn maten hadden me opgegeven. Op de muziek van Push it van Salt-N-Pepa heb ik een limbo-act gedaan op de beroemde glazen dansvloer van discotheek Bumpers in Lloret. De vriendengroep natuurlijk gieren langs de lijn. Uiteraard heb ik gewonnen.

 6. De persoonlijke vraag van Jeroen Tonnelier:
 7. ‘Ab, denk jij dat de meeste inwoners weten dat Uitgeest zelfs een golfclub heeft?’ 
  Ik verwacht dat veel van de golfers wel van golfclub De Bakker gehoord hebben. Aangezien de meeste Uitgeesters echter niet golfen, zullen de meeste inwoners ons dus nog niet kennen. In het kort: we zijn een gezellige groep van 90 golfers, in hoofdzaak afkomstig uit Uitgeest en de buurtgemeentes en we spelen onze wedstrijden op mooie golfbanen in heel Nederland.

Albert geef het stokje door aan zijn collega, voetbalcoach en golfvriend Bart van der Linden met de persoonlijke vraag:
“Je hebt de laatste jaren veel voor een jeugdteam van FC Uitgeest gedaan. Kun je daar iets meer over vertellen?”

Afbeelding
Commissie Samenlevingszaken, Algemene Zaken en Financiën (SAZ) 1 dec., 15:00
Afbeelding
Ontmoetingsgroep Slechthorenden 1 dec., 10:00
Afbeelding
Rommelmarkt in Buurtcentrum de Schuilhoek 30 nov., 16:00
Afbeelding
Provincialeweg Castricum-Uitgeest afgesloten 30 nov., 12:00
Afbeelding
Toeslagen 2024 30 nov., 10:45
Afbeelding
Over medische mythes 26 nov., 10:00
Afbeelding
Burgemeester Sebastiaan Nieuwland vertelt... 25 nov., 12:00
Afbeelding
Wetenschappelijke archeologische kennis over eerste 1000 jaar van Noord-Holland bijeengebracht in 'Noord-Holland in het eerste millennium' 25 nov., 12:00
Afbeelding
Aankondiging bomenkap in Uitgeest 25 nov., 10:00
Afbeelding
Feestelijke opening Kerstdorp van Ron de Boer 24 nov., 16:30
Afbeelding
Rotonde opengesteld voor alle verkeer 23 nov., 16:45
Afbeelding
Volgende fase afsluiting deel fietspad Provincialeweg Castricum-Uitgeest 23 nov., 12:00
Digitale krant