Afbeelding
Foto: Pixabay

Alzheimer Trefpunt in Velserbroek

Algemeen

REGIO - Aanstaande maandag, 28 november, wordt er weer een Alzheimer Trefpunt georganiseerd. Deze keer in de Velsterbroek. Het onderwerp is: ‘Wat muziek allemaal kan doen voor mensen met een haperend brein.’

Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Bij mensen met een “haperend brein”(dementie) kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Er komt steeds meer bewijs voor de positieve effecten van het luisteren naar muziek bij mensen met dementie. Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt.
Om het thema in te leiden gaat onze gespreksleider in gesprek met Ronald Naar, muzikant en docent. Ronald Naar gaat voor ons spelen, maar neemt hij ons ook mee in muziek als gymnastiek voor je brein.
De bezoekers krijgen goede informatie van een deskundige en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Na de inleiding op het thema is er ruimte om eigen ervaringen uit te wisselen en kunnen er vragen worden gesteld, ook over andere onderwerpen. Ook is er een informatietafel ingericht.

De toegang is gratis, iedereen is welkom en vooraf aanmelden is niet nodig.
Datum /tijd: maandagavond 28 november, inloop 19.00 uur, start programma 19.30 uur.
Plaats: De Hofstede, Aletta Jacobsstraat 227, 1991 PT Velserbroek.