Het doet je goed, wanneer je anderen ontmoet.
Het doet je goed, wanneer je anderen ontmoet. Foto: aangeleverd

Week van de Ontmoeting in gemeente Uitgeest

Algemeen

UITGEEST - Tijdens de Week van de Ontmoeting van 29 september t/m 6 oktober zijn er in de gemeente Uitgeest diverse leuke en sportieve activiteiten. Hier kunnen inwoners elkaar ontmoeten en nieuwe contacten met elkaar leggen. Deze week valt samen met de landelijke Week tegen Eenzaamheid. 

Kom erbij!
Tijdens de Week van de Ontmoeting kunnen mensen elkaar ontmoeten, met elkaar wandelen of aan andere activiteiten meedoen. Onder het motto ‘Kom erbij!’ hoopt het Sociaal Team van de gemeente Uitgeest zoveel mogelijk mensen met elkaar in contact te brengen. Wethouder René Oud: ‘Mee kunnen doen in je eigen omgeving of iets voor een ander kunnen doen in je buurt vinden wij ontzettend belangrijk. Iedereen in onze gemeente hoort erbij’. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door Steunpunt Eenzaamheid, Sport-Z en MHCU Uitgeest.

Activiteiten 
Tijdens een aantal georganiseerde wandeltochten in de buurt schenkt Het Steunpunt Eenzaamheid koffie en thee. Op 1 oktober wordt in Fort K’IJK een historische rondleiding gegeven vanaf 13:30 tot 14:45 uur (reserveren is noodzakelijk). Daarnaast is er op 5 oktober van 11:00 tot 12:00 uur een sport- & spelactiviteit bij MHCU Uitgeest.

Week tegen Eenzaamheid
Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. Eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. In actie komen tegen eenzaamheid in de omgeving? Dan kunnen mensen iets samen doen met een familielid, buur of vriend die alleen is of, niet zo vaak de deur uitgaat. Een steuntje in de rug kan veel betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt.

Meer informatie en aanmelden
Op www.uitgeest.nl/weekvandeontmoeting kunt u zich aanmelden voor de activiteiten waar een inschrijving voor nodig is.