Afbeelding
Foto: aangeleverd

Wandeling met natuurweetjes en muzikale optredens

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Wandel op zondag 2 oktober mee met een korte wandeling in de duinen bij Castricum. Onderweg geniet je van een paar muzikale optredens. Ook worden enkele natuurweetjes gedeeld. Je eindigt de ochtend met een kopje koffie of thee bij Johanna’s Hof. Het programma is gratis, start om 10.00 uur bij bezoekerscentrum De Hoep en duurt tot 12.30 a 13.00 uur.

Gezond Natuurwandelen
Je wandelt op zondag 2 oktober – in de week Een tegen Eenzaamheid - mee met de Gezond Natuurwandelgroep Castricum, die elke zondag een korte wandeling door de duinen maakt. Deze wandelingen van (ruim) een uur, worden geleid door begeleiders die steeds weer een andere route uitstippelen. Onderweg vertellen ze altijd een paar interessante en leuke weetjes over de natuur. Op 2 oktober wordt aan deze wandeling een muzikaal component toegevoegd. De wandeling wordt op enkele plekken onderbroken om naar een kort muzikaal optreden te luisteren.

Elke zondag meewandelen
De Gezond Natuurwandelgroep Castricum wandelt elke zondag in de duinen van Castricum. Als je het leuk vindt kun je dus vaker meelopen met deze groep. Dat kan zonder vooraf aan te melden en is altijd gratis. De wandelingen eindigen bij Johanna’s Hof, waar veel deelnemers vaak met elkaar een kopje koffie drinken. Meer info: www.gezondnatuurwandelen.nl/

Wordt begeleider
De Gezond Natuurwandelgroep Castricum is op zoek naar enkele begeleiders; Vrijwilligers die het leuk vinden een route uit te stippelen en een paar natuurweetjes te vertellen. Als begeleider begeleid je de groep een keer per 4 a 6 weken, eventueel vaker als je het leuk vindt. Heb je interesse om begeleider te worden? Wandel dan mee op 2 oktober, of neem contact op met de coördinatoren van de groep via www.gezondnatuurwandelen.nl/contact.

Stichting Gezond Natuurwandelen Nederland
Stichting Gezond Natuurwandelen Nederland organiseert op veel groene locaties in het land aantrekkelijke en laagdrempelige wandelingen en wil mensen zo de kans geven in beweging te komen. Het gaat hierbij om een combinatie van bewegen – dat gezondheidswinst oplevert – en het gezonde effect van het ervaren van de prachtige natuur.

Week tegen Eenzaamheid
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn er elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Meer informatie: www.eentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid/