De uitreiking van 'Floor heeft het door' aan een trotse Joke.
De uitreiking van 'Floor heeft het door' aan een trotse Joke. Foto: aangeleverd

‘Floor heeft het door’: Uitgeestse Joke van Lieshout debuteert met inspirerend kinderboek

Algemeen

UITGEEST - Op 7 juli, op de verjaardag van auteur Joke van Lieshout, werd haar eerste boek ‘Floor heeft het door’ gelanceerd tijdens een wervelende boekpresentatie in Wassenaar. 

‘Floor heeft het door’ gaat over een 7-jarig meisje dat erachter komt dat ze met haar opa in de hemel kan praten. Vervolgens ontmoet ze tot haar grote vreugde haar beschermengel. Op een avontuurlijke manier leert ze, van haar opa en haar engel, hoe ze haar leven veel leuker, liefdevoller en makkelijker kan maken. Hoe ze echt zichzelf kan zijn.

Hulp uit onverwachte hoek 
Het 128 pagina’s tellende boek met pakkende illustraties van Nienke van der Vliet leest heerlijk weg en staat bol van psychologische en spirituele handvatten voor jong en oud. “Zelfs ouders die het voorlezen aan hun kind koppelen aan mij terug dat ze er zelf ook veel aan hebben”, aldus Joke. Hoofdstukken als ‘Floor luistert naar haar lichaam’ en ‘Floor volgt haar innerlijke wijsheid’ onderschrijven de boodschap die het boek uitdraagt. Joke werd op een bijzondere wijze geïnspireerd het kinderboek te schrijven.

Meer tussen hemel en aarde
Wijlen Jokes man zag weleens overleden mensen. “Zie je ook dat gezicht in de gordijnen”, zei hij dan. “Ik zag niet wat hij zag”, aldus Joke. “In 2015 overleed hij en liet mij en mijn omgeving direct merken dat hij er nog is. Zo liet hij mij voelen hoe gelukkig hij is en ging bij een nichtje op het moment van zijn overlijden vanzelf de televisie aan”, aldus Joke. “Ik wilde dit onderzoeken en ging een 3-jarige opleiding volgen als levenscounselor waarvan mediumschap een onderdeel is. Er ging een wereld voor me open. Ik leerde de energie te lezen en voelen van mensen en te communiceren met mensen die overleden zijn.”

Het zusje
Joke bestelde een boek bij een online winkel en haar intuïtie zei dat ze het boek moest ophalen. Daar trof zij een vrouw aan met haar 5-jarige dochtertje. Het meisje bleek contact te hebben met haar tijdens de zwangerschap overleden tweelingzusje. “Na een superleuk gesprek over hoe fijn het is om nog contact te hebben met iemand die overleden is, zei ik: “Jouw zusje gaat me vast helpen met het schrijven van mijn boek voor volwassenen.” Tot mijn verrassing hoorde ik het overleden zusje telkens “Floor heeft het door” zeggen. Het duurde even voor ik doorhad dat ik een kinderboek zou schrijven. Al snel dicteerde het meisje in grote lijnen mijn eigen verhaal in kindertaal”, aldus Joke. Vervolgens heeft Joke vier jaar aan het boek en de teksten gewerkt en werd het boek steeds krachtiger. Joke werkt tegenwoordig volledig als schrijfster en bevrijdingscoach in haar eigen praktijk.

Het boek is uitgegeven door Paris Books en te verkrijgen bij de regionale boekhandel en via online boekhandels onder ISBN: 978 94 93280 37 3.