Organiseer ook iets gezelligs in Uitgeest!
Organiseer ook iets gezelligs in Uitgeest! Foto: aangeleverd

Burendag verbindt buren!

Algemeen

UITGEEST - Op 24 september is het weer Burendag! Voor velen een gezellige dag met de buren. Buren zijn belangrijk om prettig te kunnen wonen. We kennen niet voor niets de uitspraak: “Beter een goede buur dan een verre vriend!” Doe daarom 24 september mee aan burendag!

Burendag is een dag waarop veel buren iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe. Op www.buren.nl van de landelijke initiatiefnemers het Oranje Fonds en Douwe Egberts, vindt u allerlei tips en tools. Voor het houden van spelletjesmiddagen tot samen klussen of samen eten. Ook is een simpel gebaar op deze dag een fijne verrassing, zoals een kaartje in de brievenbus omdat u uw burencontact zo waardeert. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. 

Aanmelden 
Is er in jouw buurt een activiteit, dan is het dubbel fijn als de organisatoren dit even aan de gemeente melden via APV@debuch.nl. Zo kunnen we o.a. de calamiteitendiensten informeren over een partytent op de weg en de gemeente kan op de dag zelf ook even gezellig komen ‘buurten’.