Burendag:
Burendag: Foto: aangeleverd

Aanmelden voor Burendag kan tot 15 oktober

Algemeen

UITGEEST - Het Oranje Fonds verlengt de aanmeldperiode voor buurtorganisaties die evenementen willen organiseren om buurtgenoten met elkaar te verbinden. Onder de noemer Reuring in de Buurt heeft het fonds begin juni een bedrag van 600.000 euro beschikbaar gesteld voor buurtorganisaties. Dit, omdat de behoefte aan verbinding in buurten na de twee jaar van lockdowns en afstand houden erg groot is. Om meer buurten de kans te geven aanspraak te maken op dit budget is de aanmeldperiode verlengd van 15 september tot 15 oktober. Aanmelden kan via oranjefonds.nl/reuring.  

Door corona is het lange tijd niet vanzelfsprekend geweest om buurtgenoten te ontmoeten. De behoefte aan evenementen en andere activiteiten die buurtbewoners én buurtorganisaties met elkaar in verbinding brengen is dan ook groot. Dit blijkt uit de aanvragen die het Oranje Fonds binnenkrijgt van buurtorganisaties. Daarom heeft het fonds speciaal voor dit soort activiteiten het extra bedrag van 600.000 euro beschikbaar gesteld.  

Belangrijke basis
Verbinding in buurten bevorderen is iets waar het Oranje Fonds zich al sinds de oprichting in 2002 voor inzet. Meedoen in de samenleving en het gevoel hebben dat je ertoe doet begint in je eigen buurt. Verbinding tussen mensen vormt bovendien een belangrijke basis voor de aanpak van sociale vraagstukken zoals eenzaamheid, armoede en polarisatie.

Criteria
Om in aanmerking te komen voor een bijdrage is het belangrijk dat het evenement gezamenlijk georganiseerd wordt door minimaal drie organisaties of initiatieven uit de buurt. De verdere criteria zijn te vinden via?oranjefonds.nl/reuring. Organisaties die een bijdrage krijgen kunnen ook kosteloos deelnemen aan twee kennisdagen met o.a. workshops over wat wel en niet werkt bij het stimuleren van buurtcontact.?De eerste kennisdag vindt plaats op 7 oktober.   

Oranje Fonds? Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk. De steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners maakt dit mogelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.??? ?

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 15 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 19 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 21 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant