Fokkerfabriek.
Fokkerfabriek. Archieffoto: Air Recovery Groep 1940-1945

Lezing zondag 7 augustus: Doelwit de Fokker fabriek in Amsterdam-Noord

Algemeen

Direct na de capitulatie in mei 1940 moest de Fokker fabriek voor de bezetter werken. Gedurende de oorlogsjaren werd er volop geproduceerd. In 1943 besloten de geallieerden de fabriek te bombarderen. Helaas kwamen de meeste bommen terecht op de burgerbevolking in plaats van op de Fokker fabriek. Veel Amsterdammers lieten daarbij het leven of raakten gewond. 

UITGEEST - Na de ‘Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam’ in 1919, vestigde Anthony Fokker zich in de vrijgekomen gebouwen aan de Papaverweg in Amsterdam. Het was het begin van een lang en roemrijk avontuur. Fokker werd een van de grootse vliegtuigbouwers ter wereld en deed baanbrekend werk in de civiele luchtvaart. Anthony Fokker overleed in 1939 na een kortstondige ziekte.

Deze lezing door Peter de Raaf gaat over Fokker in de oorlogsjaren. Wat gebeurde er? Hoe zag het eruit? Wat is er nog van terug te vinden? De lezing wordt verzorgd door Peter de Raaf en wordt op 7 augustus om 14:00 uur gegeven in het Luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis. Bezoekers van het museum kunnen deze lezing gratis bijwonen.

Het Fort
Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het fort is een van de oudste en grootste forten van deze stelling. Het fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Lees meer informatie en over de toegangsprijzen via www.arg1940-1945.nl
Mailen kan naar info@arg1940-1945.nl

Fokkercomplex.