Harriët Klaassen.
Harriët Klaassen. Foto: aangeleverd

De Zes Vragen aan Harriët Klaassen

Algemeen

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben 55 jaar geleden geboren in Zaandam. Toen ik drie was zijn we verhuisd naar de Boetenvenstraat in Uitgeest. Mijn vader kreeg een aanstelling op de oude Jozefschool. Later heb ik met mijn eerste man Nico gewoond op de Beatrixlaan. Nu woon ik met Peter alweer 15 jaar op de Hooykamplaan in de Waldijk.

2. Wat is je favoriete plek in Uitgeest en waarom?
Voor mij is dat de steiger in mijn eigen achtertuin en de Binnenmeer. Als kind kwam ik daar om te schaatsen en nu varen we daar graag met ons bootje. Water heeft op mij een hele positieve invloed.

3. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
Het eenzaam zijn van mensen. Zowel bij volwassenen als bij kinderen. Ik maak dit mee als kindercoach, strongkids trainer en levenscoach bij Klaassencoaching. Diegene voelt zich niet verbonden met andere mensen, met alle gevolgen van dien, zoals negatieve gevoelens maar ook allerlei klachten. Deze mensen gun je toch ook dat de zon voor hen weer gaat schijnen!

4. Heb je hobby’s?
Lezen, creatief bezig zijn, rock-’n-rollen, genieten van allerlei dingen die op je pad komen maar ook het maken van lange wandelingen en verre reizen samen met Peter.

5. Wat betekent vrijheid voor je?
Dat ik mag denken, zeggen en doen wat ik wil zonder dat ik over mijn schouder hoef te kijken of dat wel geoorloofd is. Vrijheid is zo bijzonder, terwijl wij het eigenlijk heel vanzelfsprekend vinden.

6. Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Genieten van het leven en alles eruit halen wat erin zit. Mijn praktijk nog meer uitbreiden, zowel voor volwassenen als kinderen. Tevens voor mensen die ik begeleid die ongewenst kinderloos zijn of te maken hebben gehad met een vroeggeboorte of miskraam. Hier wil ik meer zorg voor dragen door bewustwording van het feit dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Hier valt in de zorg nog veel eer aan te behalen.

De persoonlijke vraag van Claudia Ganzinotti:
“Op welk moment voelde jij je het meest dankbaar?”
Ik voel me eigenlijk elke dag dankbaar. Het zit vaak in de kleine dingen: een glimlach, het lezen van een mooi boek of luisteren naar mooie muziek of samenzijn met familie of vrienden. Gewoon genieten van alles om je heen.

Harriët geeft de pen door aan Karin de Bree met de persoonlijke vraag:
“Als je de hele dag bezig bent met eten, heb je dan ’s avonds nog wel zin om eten te maken voor jezelf en je gezin?”